Visste du at…? (Del 3)

Da var vi kommet til den tredje og siste delen av mini serien «Visste du at…?» der vi avslører ting du kanskje ikke visste om Roma. Sist gang kom vi med litt trivia rundt klubben. Denne gangen er det Romas trener Luciano Spalletti vi skal se litt nærmere på.

 

Visste du at…?

 

— Luciano Spalletti aldri var noen stor fotballspiller selv? Han spilte mesteparten av karrieren sin for Empoli og Spezia i Serie C.

 

— Luciano Spalletti førte Empoli fra Serie C til Serie A på kun to sesonger? Den første sesongen i Serie A så holdt han også Empoli unna nedrykk.

 

— Luciano Spalletti og Cesare Prandelli er de to trenerne som har sittet lengst av alle de nåværende Serie A trenerne? Underlig nok kom de begge til klubbene sine i 2005, så det sier nok alt om Serie A…

 

— Luciano Spalletti var veldig nærme å bli Chelsea trener ifjor sommer? Han var i flere møter med Abramovich i Paris, men russeren valgte til slutt å satse på Luiz Felipe Scolari.

 

— Roma under Luciano Spalletti bare har tapt 1 av 8 Serie A kamper mot Milan og Inter på Giuseppe Meazza (San Siro)? Tapet kom mot Milan i 05/06 sesongen og da ble stillingen 2-1 til Milan.

 

— Roma under Luciano Spalletti enda har til gode å slå Juventus i Serie A? På seks kamper har det blitt 4 tap og 2 uavgjort.

 

 — Roma under Luciano Spalletti bare har tapt to hjemmekamper i Champions League? Det ene kom mot Manchester United, mens det andre kom mot Cluj.

 

Kilder: Wikipedia.org, Uefa.com, Romanews.eu