L’aeroplanino legger opp

Vi her ved asroma.no har tidligere rettet en stor takk til Vincenzo Montella – for hans karismatiske personlighet, for å ha vært tungen på vektskålen mot slutten av Scudetto-sesongen og for å ha trykket frem brystkassen og reddet Roma fra nedrykk i 04/05. Dette gjorde vi da han dro på utlån til Fulham januar 2007, med følelsen av at hans opphold i realiteten var over.  

 

Det var det ikke, selv om en sitter med følelsen av å ha sagt adjø på rett tidspunkt. En skal nemlig være noe optimistisk anlagt for å hevde at Montellas bidrag har vært store siden. Etter oppholdet i Fulham dro han på lån til Sampdoria hvor han scoret 4 mål. De siste året har bare gitt det lille flyet en liten knippe innhopp, og dessverre har ikke disse vært av særskilt imponerende karakter.   

 

Montellas avskjed gjør at Totti er den siste spilleren i dagens stall som var med på å vinne Lo Scudetto. Fra han kom til Roma til han i realiteten var ferdig (1999-2006) scoret han 94 mål og er således Romas femte beste målscorer i historien. En uvanlig høy andel av disse målene har vært avgjørende for Roma og har på det ene siden bidratt til seriegull og på den andre siden bidratt til å unngå nedrykk. Videre kom fire av de i ett og samme derby, da en latterliggjort Nesta gikk ut i pausen og Roma til slutt vant 5-1.  

 

Undertegnede vet han ikke er alene i å være uendelig takknemlig for mange avgjørende mål og gode opplevelser når l’aeroplanino nå har landet for godt. Tusen takk, Vincenzo Montella! Til lykke med fremtiden, som etter sigende ser ut til å være i trenerstaben på Trigoria.  

 

PS: Vincenzo Montella har som kjent tjent uforholdsmessig godt på sin gamle langtidskontrakt. Han etterlater seg nå et hull i Romas lønnsbudsjett. Dette hullet er stort nok til å dekke lønnen til en storspiller..