Roma – Gent 3-1

Roma startet kampen best, og Totti og co skapte flere sjanser innledningsvis foran ett nesten fullt Olimpico. Men det var gjestene som skulle ta ledelsen. En Riise feil ga Mbaye muligheten og han brukte den godt. 0-1.

 

Roma prøvde å komme tilbake og spesielt den nye vingen, Stefano Guberti var toneangivende. Roma skapte mange sjanser, men avsluttningene stod ikke i stil til forarbeidet. Gent holdt stand og gikk dermed noe ufortjent til pause med en 1-0 ledelse.

 

Ingen endringer i pausen på et Roma lag som fortsatte å presse som de gjorde i store perioder av førsteomgangen. Det skulle heller ikke langt tid før Roma første scoring kom. I det 56.minutt ga en heldig Mexes Roma ledelsen etter at han kom nær ballen på et Totti frispark.

 

Roma fortsatte å storme framover og skapte mange sjanser. I det 73 spilleminutt fikk Totti og Roma straffe, selv om reprisene viste at det skulle de ikke hatt. Totti tok selv straffen og gjorde ingen feil. 2-1 og Roma hadde snudd kampen!

 

Like etter ble Gent redusert til ti mann etter at Kenny Thompson fikk sitt andre gule kort for dagen. Det utnyttet Roma og innbytter Vucinic, som satte inn Romas tredje scoring for dagen. Kampen sluttet 3-1 og Roma har dermed et bra utgangspunkt foran returoppgjøret i Belgia 6.August.

 

Roma: Artur; Motta (Cassetti 87), Mexes, Riise, Tonetto; Taddei (Cerci 67), Guberti, De Rossi, Pizarro; Totti; Chuka Okaka (Vucinic 78)

 

Gent: Jorgacevic; Suler, Wils, Smolders, Mbaye (Hanstveit 77), Azofeifa (Lepoint 81), Thompson, Duarte, Maric, Ljubljankic (Custovic 58), Grondin