Dommer i fokus etter tap

Det ble ingen drømmestart på sesongen for Roma, som måtte reise uten poeng hjem fra bortekampen mot Genoa. Hjemmelaget måtte stille uten Floccari, Palladino, Bocchetti og langtidsskadde Jankovic, mens Roma måtte klare seg uten Cicinho, Doni, Perrotta, Vucinic, Okaka og suspenderte Mexès.

 

Dermed ble det debut for Nicolas Burdisso, som nylig signerte på lån fra Inter. Totti kunne gitt Roma en kanonstart tidlig i kampen, men fra 10 meter klarte han ikke å overliste Marco Amelia i Genoa-målet. Artur måtte redde et skudd fra Hernan Crespo, som mange ganger var nevnt i forbindelse med en overgang til Roma i løpet av sommeren.

 

Papastathopulos forsøkte seg med et skudd for Genoa, før Burdisso headet en corner fra Pizarro like utenfor. Det ble ingen mål i første omgang, og i andreomgang kastet Genoa inn Palacio og Criscito. Crespo var nære på like etter starten av 2.omgang, men forsøket gikk like over.

 

Innbytter Criscito skulle derimot gi hjemmelaget ledelsen da han etter bare 4 minutter satte inn et skudd etter at Zapater hadde tatt imot en cross fra Sculli.

 

Roma utlignet nesten umiddelbart, da Taddei pirket inn en Menez-heading som kom som følge av et Marco Motta innlegg. Sculli var nære på å gi hjemmelaget ledelsen igjen, men headingen traff på siden av målet. Deretter var det Roma sin tur til å ta ledelsen. Et langskudd fra Guberti ble endret retning på av Totti, og dermed signerte Il Capitano seg for sin første nettkjenning for sesongen i Serie A.

 

Zapatar utlignet for Genoa med et frispark fra 20 meters hold. De Rossi prøvde seg med et skudd, men Amelia fikk fingrene på den. Palacio hadde et forsøk i aluminiumet, før Biava av en eller annen grunn ikke ble utvist da han la ned Menez som var alene gjennom mot mål kvarteret før slutt.

 

Som om det ikke var nok at Biava fikk beholde plassen på banen, avgjorde han også kampen til Genoas fordel da Artur gav retur på et skudd fra Sculli. Det kunne også blitt 4-2, men Artur reddet forsøket fra Figueroa.

 

Dermed fikk Roma en meget tøff start på sesongen, og det må definitivt jobbes med forsvaret spesielt.

 

Genoa: Amelia – Papastathopolous, Biava, Moretti – Rossi, Zapater, Juric, Modesto (Criscito 46) – Mesto (Palacio 46), Crespo (Figueroa 71), Sculli

 

Roma: Artur – Motta, Burdisso, Andreolli (Riise 77), Cassetti – Taddei (Brighi 72), De Rossi, Pizarro, Guberti (Cerci 75) – Menez, Totti