Over et slovakisk hinder

Med tanke på at begge lagene tapte i helgen, er det lett å trekke konklusjonen at man kanskje hadde andre ting i hodet enn serierunden.

 

Hva den slovakiske cupmester angår, har de ikke hatt noen nevneværdig suksess i Europa tidligere, i hvert fall rent fotballmessig, og har egentlig bare ett gruppespill i Champions League å vise til. Den gangen (97/98 sesongen) var de så pass heldige å havne i pulje med Man Utd (0-3 i begge kampene), Juve (0-1 hjemme og 2-3 borte) og Feyenoord (0-1 & 0-2), og endte ikke overraskende sist. (For spesielt interesserte vant Man Utd gruppen foran Juve. Sistnevnte tok seg helt til finalen og tapte 1-0 for Pedrag Mijatovic og Real Madrid, som forøvrig tok sin sjuende tittel i turneringer for serievinnere). Med andre ord er Kosice absolutt i angrepsposisjon, og har mer å vinne enn å tape.

 

Roma opplever strengt tatt dette fra andre siden. Ikke bare i den Evige Stad, men også ellers i fotball-Europa (som ikke må forveksles med håndball-Europa eller volleyball-Asia), er det påkrevd at vertene på Olimpico skal trekke det lengste strået. Og vel så det.

 

I Roma er ikke alt rosenrødt om dagen. Eller kanskje man skal si blodrødt. Etter tapet mot Genoa aner man fornemmelsen av forrige sesongs elendige start, og hva det resulterte i. Man kom riktignok videre i Champions League som gruppevinner, foran Chelsea, men det har egentlig ingenting å si i støvel-landet da man ender opp bak presumtivt dårligere lag i Serie A (les: Genoa & Fiorentina). Kravet er tittelutfordring og spill med de store i Europa!

 

Realiteten er nå engang slik at Europa League er eneste billetten til ekstra likvider, som er sårt tiltrengte i Hovedstaden.

 

3-3 i første kamp skal til de grader være nok til avansement, såfremt trenden med å slippe inn meningsløse mål ikke tar til for fullt. Undertegnede kjenner det skal bli godt å få Mexés tilbake i den bakre fireren, til tross for Andreollis positive figur søndag kveld. Men franskmannen vil kanskje gi en ekstra trygghet til laget forøvrig, helt sikkert sammen med nykomlingen Burdisso.

 

Tirsdag trente Doni, Andreolli, Cicinho, Júlio Baptista og Okaka Chucka alternativt, mens Brighi var hos fysioterapaut. Det er i skrivende øyeblikk litt tidlig å si hvem som spiller torsdag, men dette vil vi komme tilbake til.

 

Kort oppsummert er dette en god mulighet for Roma å komme seg videre. Her er det bare å brette opp armene og sloss som Gladiatorene de er!

 

 

FORZA ROMA!!