Enkelt mot Kosice

Roma kvalifiserte seg enkelt til Europa League. Kampen ble i realiteten avgjort før den kom skikkelig i gang. Roma ledet 5-0 etter 18 minutter. Kampen endte til slutt 7-1.

 

Det var knyttet en viss skepsis til hvordan Roma ville takle Kosice etter en noe skuffende sesongstart ved tap for Genoa. Luciano Spalletti har hele tiden vært klar på at han har et godt lag til sin disposisjon og at de har lært fra feilene som ble begått i fjorårssesongen. Dette kunne man se i kveld, da smilet endelig var tilbake på trenerens ansikt.

 

Det var aldri i nærheten av å bli spennende på Olimpico. Før publikum hadde rukket å sette seg hadde Totti allerede sendt hjemmelaget i ledelsen. Etter 18 minutter var stillingen 5-0 etter 2x Totti, Guberti, Menez og Cerci. Roma kjørte angrep på angrep med nye og kreative løsninger. Løpene satt som de skulle, og det kunne ha vært en større seiersmargin hvis effektiviteten hadde vært noe bedre.

 

I andre omgang økte John Arne Riise til 6-0 etter 70 minutter med et mål av hans varemerke. Francesco Totti fikk selv avslutte ballet da han kompletterte sitt hat-trick og står dermed med 11 mål på 5 kamper, noe som er verdt å merke seg. Kosice fikk et trøstemål gjennom Novak, men sett under et var dette en maktdemonstrasjon som viser at Roma absolutt er å regne med denne sesongen. Det var dette fansen trengte og forhåpentligvis vil dette utløse nyvunnen entusiasme etter det som har vært et vanskelig år for Roma-fans.