Sterk pressekonferanse av Ranieri

Claudio Ranieri ledet sin første trening på Trigoria i dag tidlig. Litt senere ble han presentert som Roma-trener. Den allerede utskjelte Ranieri leverte dog en sterk pressekonferanse og hadde tankene klare for den nye hverdagen. Det var ingen tvil om at han leverte på pressekonferansen, la oss håpe han får laget til å gjøre det samme på banen.

 

Her følger dagens pressekonferanse i sin helhet.

 

Hva føler du at du kan gjøre?

De siste fire sesongene leverte Luciano den vakreste fotballen du kunne se i Europa. Hvis man ser det hele fra utsiden spilte Arsenal, Barcelona og Roma den beste fotballen. Det er et lag som har gjort sine saker veldig bra. Et stort takk må rettes til Spalletti for dette. Nå vil det imidlertid bli forandringer. Jeg kan ikke love at vi vil være underholdende som under Spalletti, jeg er annerledes. Jeg kan imidlertid love at jeg skal forplikte meg selv til å gi alt jeg kan og dere skjønner kanskje hvor mye det betyr for meg å være hjemme igjen etter 35 år. Jeg føler klubben må returnere til toppen for å kjempe om de øverste plassene. Laget har uheldigvis tapt de to første kampene, men fansen må få lov til å stå oppreist, kjempe og drømme.

 

Vil du eksperimentere med taktikker: hvilke klubber er over Roma på teknisk nivå?

Jeg kan ikke leke med formasjoner, jeg må se på fakta. Denne klubben har gjort det veldig bra de siste fire årene. Fjorårets resultater ble begrenset på grunn av skader, men jeg skal gjøre mitt beste for å få Roma tilbake til sitt beste som før.

 

Hva planlegger du å gjøre?

Vi må reagere umiddelbart. Klubben trenger et sjokk. Vi må se hverandre i øynene og få ut det beste som ligger i laget. To kamper betyr ikke så mye hvis vi er sterke, klare, bestemte og i stand til å kjempe mot hvem som helst. Vi må ikke plage fansen med lovnader, men heller jobbe seriøst.

 

Har du snakket med Totti? Hva forventer du av ham?

Jeg snakker med alle. Hva jeg forventer av han? Jeg forventer at Totti er Totti. Han er en stor spiller og et referanse punkt for klubben og meg. Han er min kaptein, så jeg forventer store ting fra han.

 

Hvordan vil du gjøre det med støtteapparatet?

Det vil være fire andre med meg. Jeg vil ha med meg Bertelli, som blant annet jobbet med meg i Fiorentina.

 

Målvaktene

En trener må alltid basere avgjørelsene på den følelsen han får etter å ha jobbet med dem på treninger. Det ville ikke vært seriøst for min del om jeg skulle ta en avgjørelse nå uten å ha jobbet med dem. Jeg vet jeg har flere gode målvakter tilgjengelige og jeg forventer et godt samarbeid mellom oss alle.

 

Spørsmål om hvordan han endte i Roma

For to dager siden tenkte jeg på alt annet enn Roma. Det hele føles helt tilfeldig, hvor du først våkner og ender der uten at du helt skjønner hvordan du endte der. Jeg forlot Roma for 35 år siden for å vokse opp, men jeg overdrev og endte opp som gammel!

 

Hvorfor er du her?

Fordi noen har gått og jeg ble den som endte her. Jeg er veldig fornøyd med å ha blitt valgt og fått denne sjansen. I min CV har jeg taktiske systemer av alle typer, bare gi meg sjansen til å bli kjent med laget slik at vi kan snakke sammen om ting. Deretter får vi får se hva den beste løsningen er, men jeg utelukker ingenting. Jeg har aldri kommet med lovnader til noen, men mer enn ofte har jeg levert i overkant av det som ble forventet av meg. Jeg er en romer og en Romanista, men jeg har reist langt og lært mye.

 

Roma har sluppet inn mange mål

Vi skal jobbe sammen for å forbedre forsvarsspillet. Problemet ligger ikke i målvaktene eller forsvaret, men heller hvordan laget beveger seg som en helhet i angrep og forsvar.

 

Europa League

Vi må ikke undervurdere turneringen. Vi vil selvfølgelig vinne. Dette er vårt mål og som vi sammen skal kjempe for å nå.

 

Er du entusiastisk vedrørende klubbens prosjekt?

Jeg er ikke bekymret for manglende midler, for jeg har tidligere jobbet i klubber med begrensede midler og likevel oppnådd gode resultater. Det er vanskelige tider overalt. I England har du amerikanere, arabere og russere som investorer, men vi må gjøre ting som vi kan og gjøre det beste ut av det. Det er viktig å kunne godta kritikk og samtidig jobbe bra.

 

Er du bekymret for kampen mot Siena?

Det er alltid en viss bekymring til stede, både når du vinner og taper. Jeg liker utfordringen og er klar. Deretter venter Fiorentina, Basel og en reise til Sicilia.

 

Er laget komplett?

Det stemmer at vi har mistet en stor spiller i Aquilani, en spiller jeg selv ønsket til Chelsea under min tid. Det laget vi har er bra, men vi har noen hull som vi må jobbe for å tette.

 

Har du et motto?

Jeg har ikke tenkt på det. Jeg har alltid sagt, «pane al pane, vino al vino» (kall brød for brød, og vin for vin)

 

Hvor mye av Testaccio ligger det i Claudio Ranieri?

Jeg ble født i Curva Sud, gikk på bortekamper og var en del av den 12. mann. Når jeg mister besinnelsen i garderoben gjør jeg alltid ting på den romerske måten, selv når jeg var i utlandet!

 

Kilde: asroma.it