Fansen takker Spalletti

 

 

Den siste uken har vært tøff for mange romanista. I et åpent brev har deler av fansen uttrykt sin takknemlig ovenfor vår nylig avgåtte trener, Luciano Spalletti. Her følger en fri oversettelse av brevet i sin helhet.

 

Kjære Luciano

 

Som med alle store historier har også denne ende, denne gangen er den imidlertid ikke lykkelig. Ditt adjø, eller kanskje «vi sees igjen», til de gulrøde fargene har rystet oss og rørt oss på samme tid.

 

Som en ekte man ville du ikke bli avskjediget, men valgte å gå av, for ikke å gjøre en allerede vanskelig situasjon vanskeligere.

 

Gjennom alle disse årene har vi blitt kjent med deg. Siden vårt første møte på Castelrotto, for fire år siden, har vi satt pris på dine menneskelige og profesjonelle kvaliteter. Det tok ikke lang tid for oss å forstå at du ville gjøre Roma stort igjen.

 

Med den rette innstillingen, profesjonalismen og arbeidsmoralen klarte du å gjenbygge en gruppe, og gav dem den rette motivasjonen. Selv med begrensede økonomiske ressurser, fikk du laget til å spille bra og på en måte som gjorde hele Europa misunnelige.

 

Takk for å ha gitt oss rekorden på 11 strake seiere, Coppa Italia og Supercupseiere, takk for følelsene du sørget for at vi fikk oppleve i Champions League. Hjertelig takk for din stadige tilgjengelighet og nåde.

 

Vi mister en god trener, det er sant, men vi mister ikke en sann venn. All mulig lykke Luciano!