Tre poeng, glede og følelser

Det så lenge ut til å bli en trist start for Ranieri på trenerbenken. Siena tok ledelsen i første omgang,

men Mexès utlignet for Roma med vel 20 minutter igjen, og minuttet før full tid dundret Riise inn et frispark og

sikret Roma de første 3 poengene for sesongen!

 

Etter noen hektiske uker i Roma, hvor Spalletti trakk seg fra klubben og Ranieri ble hentet inn, var det mange som var spent på hvordan Roma skulle se ut i den første kampen under sin nye trener. Ranieri startet med en meget defensiv oppstilling, og spillere som Vucinic, Baptista og Riise startet på benken.

 

Julio Sergio startet i mål for Roma, mens Cassetti fikk fornyet tillit tross den grove feilen som førte til baklengs mot Juventus i forrige serierunde.

 

Bare et kvarter ut i kampen måtte Brighi gi seg med skade, og Baptista erstattet italieneren.

 

Siena tok ledelsen etter 26 minutter da Massimo Maccarone fikk ballen på Romas banehalvdel. Mexès sitt forsvarsarbeid i «duellen» med Maccarone var alt annet enn imponerende, og etter en rask skuddfinte ene veien, dundret Maccarone ballen opp i nettaket bak Julio Sergio.

 

Julio Baptista prøvde seg med et frispark, men skuddet gikk via muren og ut til hjørnespark. Michele Fini var nære å doble ledelsen for Siena da hans skudd/innlegg gikk like over målet til Roma.

 

Etter pause var Calaio nære på med en heading etter et innlegg fra Del Grosso, mens Perrotta fikk sitt skudd blokkert etter at Pizarro hadde vist vilje ved dødlinjen og fikk slått ballen inn foran målet til Siena.

 

Riise kom inn for Juan, og Burdisso gikk inn som stopper, mens Vucinic kom inn for Baptista, som altså fikk den gode opplevelsen av å bli byttet inn og ut i samme kamp.

 

Vucinic var nære scoring like etter at han kom inn da Curci måtte slå et skudd over til hjørnespark etter at montegrineren fyrte av et godt skudd fra avstand. 

 

Så kom utligningen. Totti mottok ballen inne i feltet til Siena, og sentret til Mexès, som fikk satt ballen i mål til høyre for Curci. 1-1!

 

Paul Codrea fikk sitt andre gule kort for dagen, og måtte i dusjen før han hadde planlagt, og nå virket det som om et eventuelt nytt mål ville komme fra Roma. Og like før full tid fikk Totti et frispark like utenfor 16-meteren til Siena.

 

John Arne Riise viste nok en gang frem venstrefoten sin da han gruste ballen i mål bak Curci, og jubelscenene viste tydelig hvor mye det betydde for Romas spillere å sikre sesongens første trepoenger.

 

2-1, og Ranieri fikk en meget bra start resultatmessig, selv om spillet ikke imponerte veldig mange. Uansett, 3 poeng på en bane Roma har slitt på de siste sesongene tar vi gledelig imot!

 

Forza Roma!