Over Alpene etter historie!

Første hinder i UEFA Europa League finner sted i Basel torsdag kveld, der hjemmelaget tar i mot sultne ulver som jakter en god start på, i undertegnedes øyne, sesongens primærmål; nemlig å vinne den aller første Eurpoa League pokalen!

 

Basel har ikke hatt en direkte positiv innledning i sin hjemlige sesong, hvor de ligger lavt plassert etter ni kamper (3-3-3), men har i likhet med Roma, kommet godt ut av det i Euro-League kvalifiseringen. På vei til gruppespillet lekte Basel seg med Santa Coloma (And) med 7-1 sammenlagt, KR Reykjavík med 5-3 og FK Baki (Azb) med 8-2. Dette er mye takket være hjemkomsten av superstjernen Alexander Frei, som kom fra Dortmund i sommer for anseelige €6.4m.

 

Vertene slet seg til en viktig 3-2 seier borte mot Bellinzona på lørdag, bla. med en straffe i det 90. minutt.

 

Roma ankommer Sveits’ største fotballarena med sesongens første Serie A-seier med seg, og leter etter å bygge på dette i Eurpoeisk sammenheng også. Til tross for at dette er en viktig kamp, er det mye som tyder på at den åttende kongen av Rom, Francesco Totti, hviler da han har småproblemer med en muskel. Dette baner vei for en av ulykkesfuglene mot Siena, Júlio Baptista.

 

Baptista kom inn for Matteo Brighi, som gjorde skadelisten til Roma ytterliggere. Baptista har uttalt at han ønsker å gjøre opp for den svake innsatsen i bortekampen på søndag, og starter mest sannsynlig sammen med Vucinic på topp.

 

Dersom man ser klinisk på det, skal dette ikke være noen match for et mer eller mindre uforandret lag som vant gruppen i Champions League i fjor. Undertegnede regner Roma som ikke bare favoritt til denne kampen, men til å vinne gruppen i sin helhet. Samtidig er dette en viktig prøve både for Ranieri og for laget forøvrig, og man, som Romanisti håper laget drar frem litt go’ spill, slik at inntrykket Roma har gitt europeisk fotball det siste året ikke blir gjort skam på!

 

De som reiser til Svetis’ tredje største by er:

Artur, Júlio Sergio, Lobont, Andreolli, Burdisso, Cassetti, Júan, Mexés, Motta, Riise, Tonetto, De Rossi, Greco, Guberti, Ménez, Perrotta, Pizarro, Taddei, Júlio Baptista, Okaka Chucka, Totti og Vucinic.

Brighi skrives opp sammen med Cerci, Cicinho, Doni, Esposito, Faty og Pit i skadeprotokollen, og blir derfor ikke med til Basel.

 

Her skrives det første kapittelet i den nye europeiske fottballhistorien og Roma skal ta første stikk!

FORZA ROMA!!!