Planløst Roma taper igjen

De som hadde håpet på en moralsk gjenoppvåkning mot Siena må desverre innse at Roma ikke er bedre enn at man går på et fortjent bortetap i Sveits. Etter kollektiv underprestering må man spørre seg spørsmålet om hvordan kvaliteten på romatroppen egentlig er.

 

Det har vært snakket om skader, suspensjoner og potensial i to år nå. Etter å ha bivånet kveldens kamp mot Basel må jeg spørre meg om hvor god denne spillertroppen egentlig er. Vår siste gode sesong var preget av andre lags calciopolivansker og etter det har det kun vært fokus på å preservere et lag som helt klart er utgått på dato. Når ikke Menez engang har klart å erstatte Mancini, da er det grunn til uro.

 

Kampen åpnet med et massivt Basel-press akkompagnert av romersk deffensiv udugelighet. Etter at Mexes og De Rossi roter det til så det synger etter, kunne Carlitos sette inn 1-0 etter en god avsluttning. Romas eneste nevneverdige sjanse var Francesco Tottis skudd i tverliggeren på frispark fra langt hold. Resten av omgangen var preget av feilpasninger og elendige prestasjoner fra Motta, Pizarro og Menez.

 

I andre omgang var Menez erstattet av Guberti og ingen skal klandre den nyankomne for å ikke vise innsats, men den kollektive planløsheten resulterer i at ingenting blir produsert av målsjanser og offensiv fotball. Romas hellige ku, David Pizzaro, klarte ikke å avlevere en eneste pasning eller dødball som resulterte i nevneverdige farligheter. Francesco Totti passer ikke inn i Ranieris system, iallefall ikke som target man. Etterhvert ble Vucinic byttet inn for en usynelig Baptista og Tonetto inn for Riise (noe merkverdig), men heller ikke dette gjorde Roma noe mer giftig.

 

Basel hadde de største sjansene, og Strellers saksespark hadde fortjent en bedre skebne da den spratt i bakken og i tverliggeren. De skulle uansett få sitt andre mål på en kontring i det siste spilleminuttet. 2-0 var et faktum samt en kollektiv kapitulasjon fra de romerske gladiatorene. Det gjør virkelig vondt å se på Roma om dagen. Jeg skjønner heller ikke hvordan en trener som Ranieri skal få utnyttet kvalitetene i spillertroppen da disse er sterkt avhengig av et offensivt spillemønster og system. Det blir interessant å følge utviklingen videre, men undertegnede har svært begrenset tro på hva Roma kan utrette denne sesongen. Den største seieren vil være å beholde de to eneste som etter min mening leverer opp til forventningene: De Rossi og Vucinic.