-Dette er mitt Roma

Daniele De Rossi og Claudio Ranieri var intervjuet i kjølvannet av Romas overbevisende seier over Fiorentina. De Rossi er klar på at konsistens nå blir viktig for å innlede en god trend i form av resultater for hovedstadsklubben.

 

-Hvis vi ser bort fra vårt image som gladiatorer og krigere er det ikke til å legge skjul på at vi har manglet en viss grinta i det siste, en grinta som vi sårt trenger, Vi har i det siste blitt litt for fin på det og har ikke gått ordentlig ned i arbeidskjelleren, forklarte De Rossi ifølge football-italia.net

 

-Hver seier kan være et vendepunkt. Etter hver seier går tankene mine til lagkameratene som jeg vinner og taper sammen med, og til supporterne som er og støtter oss hver uke. Det er enda tidlig i sesongen og vi er midt på tabellen. Dette laget bør kjempe seg inn blandt de fire beste og hvis vi oppretholder kvaliteten vi viste mot Fiorentina er det et realistisk mål, fortsatte midtbanespilleren.

 

Ranieri var også frempå med superlativene etter kampen. «Dette er mitt Roma» deklamerte treneren.

 

-Dette var den reaksjonen jeg var ute etter fra spillerne. Når vi spiller på denne måten er vi attraktive, effektive og får resultater. Vi ville ha denne seieren og sende et signal til fansen og oss selv. Vi fremviste en bestemthet og rask tenkning som spillerne ikke har vist i de foregående kampene. Vi må være konsistent og jeg håper vi er tilbake på det rette sporet. En kamp kan ikke diktere hvor vi egentlig er, men veien videre blir spennende, fortalte treneren.

 

Treneren ble også spurt om prestasjonene til Totti og De Rossi, samt hvorfor han hadde utelatt Philippe Mexes i startoppstillingen til dagens kamp.

 

-Totti må venne seg til andre bevegelser i mitt system, men gjorde en fin kamp i dag der han scoret to mål og fikk et annulert. De Rossi er i strålende form og enhver trener ville elsket å ha ham i laget sitt. Han kan score mål, legge avgjørende passninger samt være en deffensiv drivkraft på midtbanen. Når det gjelder Mexes har jeg tre klassespillere på stopperplass. Burdisso har vært i god form de siste kampene, så i dag valgte jeg ham foran Mexes. Mexes er en viktig spiller, men det er en jevn kamp på stopperplassene.