Presentasjon av Stadio Franco Sensi

AS Roma og Romas borgemester Gianni Alemanno presenterte for et stort presseoppbud på Trigoria igår planene for den nye arenaen som er planlagt å stå ferdig til sesongen 2014-15.

 

Arenaen vil ta navnet til forhenværende Romapresident Franco Sensi, og skal etter planen kunne huse 55 000 tilskuere med muligheter for senere utbygging til 60 000. Tribunen vil bli delt i to seksjoner, hvorav den nedre etter planen skal ta 25 000 tilskuere, mens den øvre har plass til hele 30 000. Arenaen er også planlagt å være en sentral del av Italias mulige søknad om fotball EM i 2016.

 

Innovasjon og det ypperste av moderne teknologi vil forøvrig være stikkord for AS Romas nye storstue. Plassert langs Via Aurelia, snaut en mil utenfor bykjernen, vil arenaen bli omringet av et gedigent parkanlegg. Videre vil Stadio franco Sensi ha et titandekke, som skal sørge for de beste spilleforhold under enhver omstendighet, samt at gresset til enhver tid er av topp kvalitet. Eller er byggningstekniske hensyn proritert, hvilket vil innebære store forbedringer i forhold til dagens situasjon på Stadio Olimpico hva sikkerhet angår. Blant annet skal det være mulig å evakuere arenaen på under fem minutter.

 

I tilknytning til arenaen vil det i tillegg til det nevnte parkanlegget bli bygd en metroforbindelse, et femstjerners hotell, samt et kjøpesenter og kontorer. Inne på arenaen er det dessuten planlagt at benkene vil bli å finne et stykke opp på tribunen, lignende galleribenkene på Old Trafford.

 

– Vårt mål er å bygge en arena for familiene, sier Roma-president Rosella Sensi. Italienske klubber har idag også et stort handicap ved inntektsgrunnlaget fra sine arenaer, utdyper hun. Stadio franco Sensi vil altså ikke bare bety en ny atmosfære rundt kampene, men også  kunne bety begynnelsen på en lysere økonomisk hverdag.

 

Roma-kaptein Francesco Totti håper på sin side å få tatt i bruk den nye arenaen, som spiller. – De må bygge den fort. Jeg vil signere kontrakten snart, så jeg håper de får bygd den innen fem år. Det er riktig å dedikere arenaen til Franco Sensi, avslutter Romas nummer ti. Totti skal etter planen avslutte sin nye femårskontrakt sesongen den nye arenaen står ferdig. Det er bare å begynne å drømme…

 

For en fyldig presentasjon av den foreløpige modellen, kan dere klikke dere inn på Multimediadelen her på siden.

 

ASRoma.no lover å komme tilbake med mer, straks ytterliggere info kommer ut.

 

Stadio Franco Sensi

 

Kilder: Gazzetta dello Sport, Corriere dello Sport, Il Romanista, Romanews.eu, Goal.com, Football-italia.net