Totti sikrer tre poeng for Roma

Roma startet kampen friskt og Perrotta hadde en gyllen mulighet til å gi Roma ledelsen, men han brant sjansen alene med Napoli keeper De Sanctis. Riise hadde også en fin mulighet etter godt Roma spill, men skuddet ble litt for dårlig.

 

Dårlig nytt for Roma kom da både Motta og Julio Sergio måtte gi seg og inn kom henholdsvis Cassetti og Lobont. Det skulle vise seg å bli litt av noen bytter for begge var delaktige i Lavezzis 0-1 mål. Cassetti var altfor passiv da Lavezzi enkelt fikk skyte ballen via Lobont og inn i mål. Forøvrig en ball Lobont så absolutt burde tatt.

 

Roma slet med å komme tilbake etter 0-1 scoringen til Lavezzi og Napoli hadde lenge kontrollen, men utligningen kom før pause. Totti ble målscorer ved flaks etter at Perrottas skudd traff ham. Det var forøvrig ett glimrende forarbeid av Vucinic som skapte sjansen og målet. Det sto derfor 1-1 til pause etter en relativt jevn kampen. I andre omgang kom Faty innpå for Cerci og det betydde at Roma ikke hadde flere bytter igjen.

 

Roma fikk den første store sjansen i andre omgang og Totti burde ha blitt tomålsscorer, men en flott beinparade av De Sanctis hindret Roma ifra å ta ledelsen. Kort tid senere skulle likevel Totti bli tomålsscorer og det på vakkert vis. Totti vendte enkelt av en mann før han skjøt ballen utagbart i det ene hjørnet fra ca 20 meter. En stor prestasjon av Totti som samtidig pådro seg en lei skade.

 

Faty hadde litt senere muligheten til å gi Roma 3-1, men hans herlige volleyforsøk gikk like utenfor målet til De Sanctis. Napoli hadde også en mulighet helt på tampen, men Hoffers heading var for dårlig og dermed ble alle poengene i hovedstaden.

 

Totti ble med sine to mål nok en gang matchvinner og derfor kommer nå hans skade veldig upassende på. Han skadet seg idet han satte inn 2-0 scoringen, men måtte fortsette kampen ettersom Roma allerede hadde benyttet seg av de 3 byttene de hadde. Etter kampen ble det konstatert at han er ute i ca tre uker og selv om man skal prise seg lykkelig for at det ikke ble mere, så var det likevel tre uker for mye.

 

Roma – Napoli 2-1

Mål: Totti (2) – Lavezzi

 

Roma: Julio Sergio (Lobont 21); Motta (Cassetti 10), Andreolli, Burdisso, Riise; Cerci (Faty 46), De Rossi, Pizarro, Perrotta; Totti, Vucinic

 

Napoli: De Sanctis; Cannavaro (Hoffer 69), Rinaudo, Contini; Maggio, Gargano, Cigarini (Denis 88), Hamsik, Datolo (Zuniga 81); Quagliarella, Lavezzi