Forhåndsomtale, Europa League: Fulham – Roma

 

 

 

De to lagene har hatt en noe variert start på årets sesong. I ligaen ligger Roma på en 11. plass med fattige elleve poeng etter 8. runder. I Europa League går det hakket bedre, men heller ikke her er en 3. plass med 3 poeng på to kamper tilstrekkelig.

 

 

Fulham på sin side har hatt en lignende åpning på sesongen, men ut ifra forventningene har de nok innfridd noe mer enn oss. I serien ligger de på en 12. plass med 10 poeng etter 8. runder. Forrige runde ble det 2-0 seier hjemme mot Hull. I Europa League derimot leder de gruppe E med 4 poeng, etter ha spilt uavgjort borte mot CSKA Sofia og vunnet hjemme mot Basel.

 

 

Roma har tatt ut følgende mannskap:

 

 

BOGDAN LOBONT, CICERO JOAO DE CESARE (CICINHO), MARCO ANDREOLLI, PHILIPPE MEXES, DAVID MARCELO CORTES PIZARRO, MIRKO VUCINIC, RODRIGO FERRANTE TADDEI, DANIELE DE ROSSI, JOHN ARNE RIISE, JULIO CESAR BAPTISTA, SIMONE PERROTTA, STEFANO GUBERTI, LEANDRO GRECO, ARTUR GUILHERME GUSMAO MORAES, NICOLAS BURDISSO, DONIEBER ALEXANDER MARANGON (DONI, MATTEO BRIGHI, MARCO CASSETTI, OKAKA CHUKA STEFANO, JEREMY MENEZ

 

 

Dette betyr ingen Totti, ingen Motta og ingen Juan.

 

 

Schwarzer, Stockdale, Paintsil, Kelly, Baird, Hangeland, Smalling, Hughes, Konchesky, Riise, Greening, Dempsey, Murphy, Gera, Andranik, Nevland, Zamora, Kamara, E Johnson, Seol, Elm

 

 

Dette betyr ingen Danny Murphy, ingen Andrew Johnson, ingen Zuberbuhler, Simon Davies, Dickson Etuhu eller Kagisho Dikgacoi. Sistnevnte er indisponibel.

 

 

Forventet lagoppstilling Roma (4-4-2): Doni; Cassetti, Mexes, Andreolli, Riise; Taddei, De Rossi, Pizarro, Perrotta; Menez, Vucinic.

 

 

Forventet lagoppstilling Fulham (4-4-2): Schwarzer – Pantsil, Hughes, Hangeland, Konchesky – Dempsey (Riise, Gara), Greening (Dempsey), Baird, Duff – Zamora, Kamara.

 

 

Mye spenning knytter seg naturligvis til om Bjørn Helge Riise får starte, eller i det minste spille. Brødreduellene har det vært skrevet mye om siden gruppen ble trukket, og dette blir nok en av de få mulighetene i karrieren til å møtes på fotballbanen for brødrene Riise.

 

 

Det skal også bli spennende for vår del og se hvordan Londonlaget klarer seg uten Danny Murphy sentralt på midten, og det knytter seg en viss spenning til hvordan en skal erstatte han. Muligens kan Murphys fravær føre til at anvendelig Dempsey flyttes til en annen posisjon og at Riise kommer inn på høyre, mens Duff går over på venstre.

 

 

Forøvrig så er nok Roma knappe favoritter, rent objektivt sett, men jeg tror mange Romanista har en urolig følelse i likhet med undertegnede for denne kampen. Det er alltid spennende å se hvordan Roma reagerer i etterkant av et nederlag, og særlig etter et så bittert nederlag som mot Milan på søndag.

 

 

Likevel, når alt kommer til alt skal vi være vesentlig mye bedre enn Fulham i samtlige lagdeler, selv med Totti ute. Fulham er et meget fysisk lag, og vil nok gå ut for hardt for å få mest mulig ut av hjemmefordelen.

 

 

Mitt tips blir en jevn batalje, og jeg er fristet til å tippe 0-0. Med Romas defensive statistikk denne sesongen, høres imidlertid et slikt resultat usannsynlig ut så vi tar med et forbehold om 1-1 eller 2-2.

 

 

Kampen vises på TV2 Zebra direkte klokken 21.00.

 

 

Forza Roma!