Roma utlignet i siste sekund mot Fulham

Det så mørkt ut for Roma lenge i kveldens oppgjør på Craven Cottage. Til og med på straffe feilet Roma å utligne, da Schwarzer reddet straffen til Menez. Men i siste overtidsminutt fikk Andreolli ballen i feltet, og dunket ballen opp i nettaket bak keeper. 1-1, og et poeng for Roma borte mot Fulham.

 

Ranieri måtte klare seg uten flere viktige spillere til dagens kamp i England, mens han valgte å la Vucinic hvile fra start. Det åpnet for en spennende startellever for Roma, hvor både Okaka, Menez og Guberti var å finne på banen for bortelaget. Danny Murphy manglet hos hjemmelaget, mens Riise-duellen også hadde vært et samtaleemne før kampstart.

 

Det var lillebror Riise som startet kampen best, og Bjørn Helge var mye involvert i starten. Burdisso fikk klarert en farlig ball i feltet ut til hjørnespark, mens Greening tvang Doni ned i hjørnet for å redde et skudd fra distanse.
De Rossi prøvde seg fra distanse med et skudd, men det gikk over målet til Fulham. Så kom dagens første mål, og dessverre for Roma var det Hangeland som satte den i noten. Et hjørnespark fant veien inn i feltet, hvor Hangeland vant duellen med Andreolli, og satte ballen i mål bak en totalt misplassert Doni, som gikk ut som en hodeløs kylling og bommet totalt.

 

John Arne Riise var nære utligning da han klinte til på volley, men dessverre for Roma var Schwarzer med på notene, og fikk fingertuppene på skuddet.

 

Stefano Guberti var veldig aktiv gjennom kampen, og det var på venstresiden Roma skapte mest. Taddei var nære på å få hodet på en cross fra vingen, men Konchesky holdt brasilianeren under kontroll, og ballen gikk over dødlinjen. Dermed ebbet 1.omgangen ut med en 1-0 ledelse til hjemmelaget, etter en meget skuffende omgang fra Roma.

 

Ranieri gjorde to bytter i pausen. Inn kom Pizarro og Perrotta, mens Okaka og Brighi takket for seg. Pizarro skulle vise seg viktig for Roma i andre omgangen. Guberti sendte ivei et godt skudd, som dessverre for bortelaget gikk over Fulham sitt mål.

 

Menez, som spilte mye bedre i andre omgang enn i første, forsøkte også skuddfoten, men skuddet gikk via Hangeland og ut til hjørnespark. På det påfølgende hjørnesparket fikk Roma korrekt annulert et mål da De Rossi, i klar offside, headet ballen i mål bak Schwarzer.

 

Mexes klarerte flott ballen ut til corner da Zamora prøvde å finne Kamara i feltet til Roma med en lav pasning, mens Doni var bra ute og fikk snappet ballen foran Kamara, som igjen hadde blitt spilt gjennom av Zamora.

 

Vucinic kom inn for Taddei, og Menez prøvde seg med et godt skudd etter å ha kjørt litt lekestue med Fulham sitt forsvar. Like etterpå klinket Vucinic til med et strålende skudd, men nok en gang var Schwarzer med på leken, og fikk slått ballen unna.

 

Det skulle bli nok drama det siste kvarteret av kampen. John Arne Riise ble spilt inn i feltet, hvor han ble tatt av Kelly. Dommeren valgte å vise ut Hangeland for forseelsen, men etter å ha blitt gjort obs på av et samlet Fulham-lag at det i grunnen var ganske idiotisk å vise ut feil mann, ble Kelly utvist, og Hangeland fikk fortsette kampen. Straffe til Roma, og Fulham måtte spille resten av kampen med 10 mann.

 

Menez gjorde seg klar for å ta straffen, men Schwarzer fikk slengt seg ned i sitt høyre hjørne og reddet straffen, som ikke var direkte dårlig i og for seg. Det virket som nok en dag der ingenting skulle gå bra for Roma. Menez forsøkte seg med et langskudd like etterpå, men nok en gang hadde Schwarzer kontroll.

 

John Arne Riise, som gav broder Bjørn Helge en klem og applaus da sistnevnte ble byttet ut, fikk nok en sjanse da Pizarro spilte ballen inn på bakerste stolpe. Dessverre for John Arne og Roma gikk skuddet utenfor mål.

 

Så, i det siste minuttet – om ikke sekundet – av overtiden dukket Andreolli opp og reddet dagen for Roma. Pizarro slo et hjørnespark inn i feltet, og på bakerste stolpe fikk Andreolli dempet ballen nydelig på brystet, før han fulgte på med å hamre ballen på direkten via tverrliggeren og inn i målet bak Schwarzer, som endelig måtte se seg slått.

 

Uavgjort virket alt i alt som et rettferdig resultat, ettersom lagene hadde hver sin omgang. En viktig utligning for Roma var det uansett.

 

Alè!