Tap hjemme mot Livorno

Roma spilte en elendig kamp, og tapte 1-0 hjemme mot Livorno. Francesco Tavano ble dagens eneste målscorer. Til tross for at Livorno fikk keeperen utvist etter vel timen, klarte ikke Roma å få hull på byllen. En meget flau forestilling fra Roma, og laget må heve seg mange hakk dersom det skal bli noen poeng i bortekampen mot Udinese i midtuken.

 

Fremdeles ingen Totti i troppen til Roma, mens Serse Cosmi debuterte som Livorno-trener. I tillegg til Totti, måtte Ranieri klare seg uten Motta, Cicinho og Pizarro, som ikke besto siste testen før kampen. Mozart, Vitale og Rivas var fraværende for bortelaget.

 

Livorno-målvakt Alfonso De Lucia holdt på å gjøre det store i starten da han timet løpet sitt feil, og gav Vucinic en sjanse, men det var ikke nok rom for montegrineren til å utnytte feilen til De Lucia.

 

Den første store sjansen på mål var det Riise som sto bak, da han gjorde en god jobb, før han slo en perfekt lav pasning inn til Perrotta, som kom på et av sine velkjente løp inn i boksen. Dessverre for Roma klarte Perrotta å sette ballen rett på keeper i stedet for å plassere den hvor som helst ellers i målet til Livorno.

 

Perticone måtte ut med en skade i hånden som ikke så direkte behagelig ut, og inn kom alltid like sympatiske Fabio Galante. Vucinic forsøkte seg på en volley, men det skulle ikke bli Vucinic sin dag.

 

5 minutter før pause kom smellen for Roma. Francesco Tavano, som selv har spilt for Roma – dog ikke imponerte altfor mange i hovedstadsklubben – fikk ballen inne i Roma-feltet og smelte ballen i mål bak Doni. Tavano sitt første mål for sesongen måtte selvsagt komme mot Roma på Stadio Olimpico.

 

Vucinic var nære på å utligne på frispark, men lagene gikk til pause med en ettmålsledelse til bortelaget.

 

Guberti erstattet Menez i andreomgangen, og viste nok en gang at han er en spiller å se opp før. I løpet av de første 2 minuttene hadde han testet De Lucia mellom stengene, og nesten funnet Burdisso med et godt slått hjørnespark.

 

Pulzetti var nære på å komme gjennom alene med Doni, men ble avblåst for offside. Deretter burde og skulle Vucinic utlignet, da han fikk en strålende pasning på vel 10-12 meter inne i Livornos felt. I stedet for å sette ballen bak De Lucia, skuslet han ballen ut til siden. Like etterpå fikk Vucinic nok en sjanse, men denne gangen sto stolpen i veien for angriperen, som i sin beste form nok ville stått med 2 eller 3 mål i dagens kamp.

 

Livorno ble redusert til 10 mann da kampen rundet timen. Livornos målvakt Alfonso De Lucia fikk først gult kort for drøying av tiden, før han umiddelbart fikk nok et gult for å ha sparket vekk ballen i sinne.

 

Taddei ble byttet ut for Pit, og Roma hadde nå en halvtime på seg til å utnytte overtallet. I stedet var Livorno nære på å doble ledelsen ved Moro, men Doni var bra ute og avverget situasjonen. Roma presset i en liten periode, men skapte særdeles lite. På overtid tvang Perrotta reservemålvakt Benussi til å finne frem en godredning da han slo forsøket til Perrotta ut til hjørnespark. Det ble ingen flere mål i kampen, og Roma må virkelig skjerpe seg om ambisjoner om Europa skal være i livet når julen ringes inn.