Ny epoke, nytt regime?

Ryktene svirrer rundt den sportslige ledelsen om dagen. I går ble det offisielt at Gian Paolo Montali går inn i en konsulent-stilling, på samme nivå som sportsdirektør Daniele Pradè, teknisk direktør Bruno Conti, samt markedsdirektør Christina Mazzoleni. Det er gode nyheter, for Montali har etter hvert opparbeidet et meget godt renomè som landslagssjef for det italienske volleyball-landslaget, samt i Juventus-administrasjonen. Montali står for en vinnerkultur. Det kan vi trenge mer av.

I dag våknet romanisti opp til nok en god nyhet. AS Roma skal være i kontakt med Pantaleo Corvino, Fiorentinas sportsdirektør. Corvino har tidligere laget gull av gråstein hos sin nåværende arbeidsgiver, men også for Lecce. Det var han som oppdaget blant annet Mirko Vucinic, og som hadde en stor del av æren for at Valerij Bojinov fikk suksess i samme klubb.

Jeg mener det er helt rett å flytte fokuset fra spillerstallen til den sportslige ledelsen. Jeg tror vi gjør det helt rett i å se etter et nytt regime. En epoke er over, og det virker som om nåværende sportsdirektør Daniele Pradè ikke evner å omstille AS Roma mot til nye tider. Riise og Motta var gode signeringer, Menez var en spennende, men ærlig talt; hva har spillere som Pit, Baptista, Cicinho, Loria, Artur og Esposito egentlig tilført Roma? Hva kunen vi fått for de ca. 20 mill. € vi brukte på Menez og Baptista? Gilardino, Jovetic, Amelia? Pantaleo Corvino er en mann med helt andre arbeidsmetoder. Corvino er ikke en mann som går etter Real Madrid eller Inter for å hente spillere. Da ser en heller til markedene hvor disse henter spillerne sine fra. Argentina, Balkan, Røde Stjerne, River Plate. Videre har Corvino et bredt kontaktnett, og er visstnok en ringrev når det kommer til deleieravtalene som særpreger calcioen.

Det startet med Ranieri. Fortsatte med Montali, og kan komme til å utvikle seg ytterliggere dersom Corvino er klar for nye utfordringer. Bruno Conti vil jeg derimot beholde. Hans arbeidsoppgaver er etter hva vi kan skjønne noe perifære uansett. Det er nok med hans tilstedeværelse.

Corvino har gjort gull av gråstein før. I Roma mangler det ikke på gråstein om dagen. Er det lov å håpe?