Fulham til Stadio Olimpico

Torsdag kl 19 kommer Fulham til Stadio Olimpico, og presset er skyhøyt på våre gladiatorer fra fans som kunne sett for seg Roma i en annen posisjon enn dagens situasjon når det gjelder både Serie A og EL.

 

Men det som gjester Stadio Olimpico er proppet med selvtillit etter helgens demontering av et svakt Liverpool-lag.  3-1 mot Liverpool sier vel noe om kvaliteten på det som er å finne i EL i forhold til middelmådige «Champions» League…

 

Fulham har hatt en god start på sesongen, spesielt med tanke på at de i fjor var svært nær å rykke ned. Mot Manchester City holdt de 2-2, noe som er svært respektabelt på bortebane mot en av favorittene.  Det virker med andre ord som om Fulham med Roy Hodgson ved roret har fått god vind i seilene, og overrasker kritikerne.

 

Roma, derimot, har hatt en generelt svært svak åpning i alt de deltar i. Sesongoppkjøringen lovte bra, men når det virkelig gjelder har Roma nok en gang vist seg å ikke tåle press fra fans, media og det de legger på seg selv. Men som de fleste som har fulgt Roma over flere år, så er det aldri å undervurdere det som må være verdens mest uforutsigbare lag.

 

Roma må i tillegg klare seg uten Francesco Totti, etter at kapteinen gjennomførte en vellykket operasjon i forrige uke. Han vil, som i alle kampene han ikke har spilt, bli savnet, siden han sto for majoriteten av alle mål Roma har scoret i årets sesong. 

Daniele De Rossi vil ta over kapteinbindet etter karantene mot Bologna, noe som gir en større defensiv trygghet for et Roma-lag som har, grovt sagt, tilgode å holde nullen.

 

Fulham mistet Damien Duff i oppgjøret mot Liverpool, men Danny Murphy og Andrew Johnson forventes begge å være tilbake på banen i morgen.

 

Forventede startoppstillinger:

Doni; Riise, Juan, Mexés, Motta; Guberti, De Rossi, Perrotta, Pizarro, Menez; Vucinic

Schwarzer; Konchesky, Hughes, Hangeland, Pantsil; Gera, Dempsey, Etuhu, Greening; Zamora, Nevland

 

Forventningene er høye, men vi håper Roma skal la sin utforutsigbarehet slå ut i full flora. Spille attraktiv fotball, score mål, slippe inn ingen – det Roma vi ble betatt av.

 

Forza Roma!