Roma 2 – 1 Fulham

Etter en svak førsteomgang hjemme mot Fulham, måtte det et utvisning av Fulhams Erik Nevland for at Roma i det hele tatt skulle klare å produsere noe særlig. Og det holdt!

 

Ingen spesielt fartsfylt start på kampen fra verken Roma eller Fulham sin side. Både Doni og Schwarzer kunne med god samvittighet stå med hoftefeste de først 10-15 minuttene.

 

Men 18 minutter ut i kampen ble det mer som skjedde. En Fulham-spiller gjør en fin jobb på høyrekanten, og spiller fri Kamara som med en frekk tunnell lurte Andreolli, noe som førte til at unggutten måtte ta i bruk ulovlige midler for å stoppe Fulham-spissen. Dette endte med gult kort til Andreolli og straffe til Fulham, som Kamara selv satte sikkert til høyre for Doni.

Redningsmannen fra Craven Cottage i det første oppgjøret mellom lagene så lenge ut til å bli en liten syndebukk etter en noe klumsete takling.  Roma hadde et par store sjanser etter dette, ved Mexes som headet like til side for Fulham-buret etter et presist innlegg fra Cicinho, og en innøvd cornervariant som Roma-spillerne protesterte mot kampens nederlandske dommer etter det som så ut som en klar hands. Dette skjedde altså ikke, og Fulham gikk til pause med 0-1-ledelse, et resultat som ville gitt Roma svært liten sjanse til å gå videre fra gruppespillet.

 

Men etter pausen ble det endringer.

En av endringene var blant annet at Roy Hodgson satte inn norske Erik Nevland for målscorer Kamara i pausen.

 

Det tok ikke mer enn 4minutter, om det var så mye, før nordmannen gikk i krigen. Bokstavelig talt.

Kampens Roma-kaptein Daniele De Rossi dro seg forbi nordmannen, som slo på sprang og hev seg inn i takling i hælen på De Rossi. Og slikt gir resultater. 4minutt på banen og direkte rødt kort på Nevland.

 

Og det ga blod på tann for våre Romere.

Baptista hadde mange sjanser denne kvelden, men ingen av de hadde engang retning mot mål. Dette er er vel noe likt med det Roma som lag presterer om dagen.

 

Men nok en gang kom en nordmann i fokus. En corner slås ut til John Arne Riise, som, selv med fire Fulham-spillere mellom han og målet, blant dem lillebror Bjørn Helge, fikk fyrt av et skudd via det som fantes av Fulham-spillere og endte opp hos lillebror som på elegant vis rørte ballen nok for å forstyrre keeper Schwarzer. 1-1! Gleden er stor blant Roma-spillerne, som nå innser det er mulig, selv i disse tider.

 

Ikke lenge etter skulle det stå 2-1 til hjemmelaget. En for kvelden svært ivrig og hardtjobbende okse ved navn Stefano Okaka Chuka fikk hodet på innlegget fra innbytter Taddei. 2-1! Schwarzer er nær å redde, men ballen går til slutt over streken til stor glede for et glissent Stadio Olimpico.

 

Roma fortsatte kontrollen med stålhånd etter Nevlands utvisning etter scoringen, med flere store sjanser fra blant annet Mexés, Pizarro og Okaka Chuka. Sistnevnte var forøvrig et overraskende spektakulært forsøk på brassespark fra 17meter fra 20-åringen, som Schwarzer reddet mesterlig.

 

Lite skjedde ellers, med unntak av Fulhams andre utvisning på overtid da Taddeis «herjing» ble for mye for Konchesky. Rødt kort var kanskje noe strengt, men spilleren gikk altså i garderoben for en tidlig dusj.

 

Dommeren blåste av, og lettelsen var stor blant både spillere, støtteapparat og hjemmesupportere. Kan dette være starten på noe godt, selv om spillet ikke varmet i like stor grad som det Roma-laget vi kjenner?

 

Laget:

Doni (Julio Sergio 45′); Cassetti, Mexés, Andreolli, Riise; Cicinho (Taddei 45′), Pizarro, De Rossi, Guberti (Menez 66′); Okaka Chuka, Baptista

 

Forza Roma!