Roma drar til Milano

Roma drar til Milano for å møte Inter. Utfallet er vanskelig å spå, men en ting er sikkert; alle oppgjør lagene imellom er fartsfylte og målrike. Og noe sier meg søndag kl 2045 ikke blir noe unntak.

 

Inter går til denne kampen full av selvtillitt etter å ha tatt sin første seier i Champions League på over et år, etter å ha slått Dynamo Kiev i løpet av de siste 10 minuttene på bortebane. Før kampen lå de sist i sin gruppe, i det som er den tetteste gruppen i årets utgave av CL, men topper nå gruppen.

 

I Serie A gjør de det og bra, og topper nå Serie A med sju poeng etter elleve kamper. De fem siste kampene har alle endt med seier for Inter, så det blir opp til Roma å stoppe seiersrekken til det solide Milano-laget.

 

Roma har hatt taket på Inter de siste sesongene, men Roma-seiere har gjentatte ganger blitt ødelagt av grove feilaktige avgjørelser fra dommeren.

 

Roma på sin side har fortsatt mye å gå på. Tap i de siste to av tre Serie A-kamper, med seier mot Bologna i foregående serierunde.

Roma har slitt med å finne et spillemønster og tanke bak det som skjer, i det som har sett noe desperat og ufullført ut i kampene. I tillegg er det vel blitt sluppet inn like mange mål som det er blitt scoret, noe som er dårlig statistikk når man vil vinne fotballkamper.

Raniere har gjentatte ganger sagt i media et han skulle fokusere på det defensive når han tok over trenerrollen i Roma, men dette har så langt uteblitt.

 

Inter har ingen skader, og stiller dermed sitt antatt sterkeste mannskap.

Roma på sin side mistet Doni i pausen mot Bologna, i noe som kunne se ut som en strekkskade idét han skulle skyte ut. I tillegg er Juan ute med skade, og Taddei har soner siste kamp i karantenen etter et rødt kort.  Kaptein Francesco Totti blir heller ikke klar, men det er forventet at kampen mot Bari blir kapteinens første etter skadeperioden.

 

Klokken 2045 entrer lagene banen, og dette er antatte startoppstillinger;

Roma; Julio Sergio; Cassetti, Mexes, Burdisso, Riise; Guberti, Pizarro, De Rossi, Perrotta; Menez, Vucinic

 

Inter; Julio Cesar; Maicon, Lucio, Samuel, Chivu; Zanetti, Cambiasso, Stankovic; Sneijder, Eto’o, Milito

 

Vi krysser fingrene for at Roma finner tilbake til sitt rette, så beseires Inter i deres egen grind.

 

Forza Roma!