Inter 1 – 1 Roma

Et uavgjortresultat borte mot Inter må sies å være godkjent. For det var ikke mange som hadde tro på poeng mot førsteplassen med tanke på hvordan sesongen til Roma har vært til nå. Flere tap enn seiere er fasiten i Serie A og kaptein Totti er fortsatt ute.

 

Men Roma startet godt og Vucinic burde ha satt ballen i mål allerede etter et par minutter da Menez sendte han igjennom, men han brukte altfor lang tid da han var alene med Julio Cesar og ble til slutt løpt opp av Lucio. Vucinic skulle likevel gjøre det godt igjen 10 minutter senere da han headet ballen i mål utagbart for Julio Cesar. 0-1 til Roma.

 

Inter prøvde å svare umiddelbart ved Milito, men en glimrende redning fra Julio Sergio hindret utligning. Litt senere holdt Andreolli på å rote det til da hans farlige tilbakespill holdt på å bli snappet opp, men Julio Sergio fikk bokset den ut foran øynene på Milito.

 

Daniele De Rossi fikk halvveis i første omgang albuen til Vieira i ansiktet og måtte med det gi seg for dagen. Det er ennå ikke klart hvor lenge De Rossi blir ute, men det spørs om han får vært med Italia i de to kommende kampene nå. Inn for han kom forresten Ricardo Faty.

 

Riise kunne gitt Roma en 2-0 ledelse på frispark, men skuddet gikk like utenfor målet til Inter. På den andre siden av banen stod Julio Sergio fram med nok en god redning etter et overraskende skudd av Muntari. Den samme Muntari burde ha blitt utvist like før pause, men dommeren så desverre ikke etterslengeren hans på Menez.

 

Dermed stod det 0-1 til pause og man kunne si seg både fornøyd med spillet og resultatet. Roma gjorde ikke noen endringer på laget, men Inter på sin side byttet ut både Vieira og Muntari til fordel for Balotelli og Sneijder. Det skulle vise seg og gi resultater for 3 minutter ut i andre omgang så utliknet Inter. Roma klarte aldri å klarere ballen ut fra sekstenmeteren og det utnyttet Eto’o som satte inn ballen bak Julio Sergio i Roma målet. 1-1.

 

Da trodde man at det hele skulle rakne og at Inter skulle putte ett par mål til, men det var faktisk Roma som produserte de fleste sjansene etter utlikningsmålet. Menez hadde en mulighet til å gi ledelsen til Roma igjen, men hans halvvolley forsøk ble reddet av Julio Cesar.

 

Okaka erstattet Vucinic og gjorde seg bemerket med en gang da han rundet et par Inter spillere og fikk til et skudd, men det var ikke farligere enn at Julio Cesar tok det helt greit. Den største sjansen for Roma derimot skulle Faty få. Han kom nesten helt alene med Julio Cesar, men hans avsluttningsegenskaper trenger nok å bli pusset på…

 

Dermed endte kampen på Giuseppe Meazza 1-1 og det betyr at Roma ikke har tapt de siste 5 kampene borte mot Inter. Sist gang det ble tap var i februar 2005.

 

Inter: Julio Cesar; Maicon, Lucio, Samuel, Zanetti; Muntari (Balotelli 46), Vieira (Sneijder 46), Thiago Motta (Cambiasso 64); Stankovic; Eto’o, Milito

 

Roma: Julio Sergio; Motta, Mexes, Andreolli, Riise; Brighi, De Rossi (Faty 34), Pizarro, Perrotta; Menez (Tonetto 75), Vucinic (Okaka 67)