Cæsars Hjørne: Calcio er best i virkeligheten

Timene før kampen med nitid avislesning på piazzaen. Cappuccino eller espresso (valgfritt). Taxi eller trikketuren inn til stadion. Menneskene. Tifosien. Forventningene. Oppvarmingen før kampen.

 

Det er noe eget å være tilstede i Italia på fotballkamp. Det er selvsagt noe eget å være på kamp i Frankrike, England, Spania og Tyskland også, men for meg blir likevel Italia noe helt spesielt. På søndag er det min tur igjen. Denne gangen går turen til Bergamo i anledning av at Roma kommer på besøk. Atalanta tar imot på Stadio Atleti Azzurri d’Italia. 

 

Jeg har selv aldri vært på bortekamp med Roma før, så det skal bli spennende å få oppleve Giallorossi uten den massive støtten de bruker å ha på Olimpico. Atalanta kommer i tillegg fra en sterk borteseier borte mot Siena, Robert Acquafresca har begynt å score igjen, også har de Cristiano Doni. Atalantas Francesco Totti som fikk sin fortjente hyllest i forbindelse med kampen ifjor, og som svarte oss med å knuse Juan både i luften og langs bakken. Han har riktignok ikke scoret til nå i årets sesong og var ute med suspensjon sist. Ved siden av Pellissier (Chievo), Di Natale (Udinese), Pato (Milan) og nevnte Totti, er Doni likevel den spilleren som betyr mest for sitt lag i Serie A og han kommer til å lyse igjen på søndag.

 

Jeg gleder meg til å se Doni. Jeg gleder meg mest av alt til å se Roma, Totti og De Rossi, også gleder ser jeg frem til å se Bergamo, Milano og Lombardia, en region jeg aldri har besøkt tidligere. Neste Cæsars hjørne vil naturlig nok ta utgangspunkt i turen og opplevelsene jeg sitter igjen med. Sees igjen i fedrelandet folkens!

 

Forza Roma! Forza Lupi!