Atalanta 1-2 Roma

Roma tok en svært viktig seier da de slo Atalanta etter å ha snudd kampen fra 0-1 til 2-1. Dermed klatret man opp til 9.plass på tabellen, kun 3 poeng bak fjerde plasserte Sampdoria.

 

Det var også Roma som startet kampen best og Menez testet ut keeper Consigli med et ikke altfor imponerende skudd etter 4. minutter. Vucinic burde deretter ha gitt Roma ledelsen etter 8 minutter da han kom alene med Consigli, men avsluttningen var altfor dårlig og ble satt rett på Atalanta keeperen.

 

Det var uansett Atalanta som skulle ta ledelsen. På sin første visitt på Roma målet så scorte de og det ved Ceravolo som lett kunne sette inn ballen i nettet bak Julio Sergio. Motta og Juan må dele skylden etter henholdsvis elendig markerings og forsvarsspill.

 

Lite skjedde etter scoringen og kun ett brukbart Riise frispark var det eneste Roma klarte å skape. Derfor var det ekstremt viktig at Vucinic satte inn utligningen kun få minutter før pause. Pizarros corner gikk rett på hodet til Vucinic og inn i mål, men det spørs om målet hadde kommet hadde Atalanta hatt noen til å dekke stolpene.

 

Noen minutter ut i andre omgang fikk Vucinic nok en gang en sjanse etter litt rot i de bakre rekker hos Atalanta. Consigli var halvveis ute på bærtur og et dårlig utspark havnet hos Vucinic som fyrte av en avsluttning som gikk rett utenfor det åpne målet til hjemmelaget.

 

I det 65 minutt kom ledermålet til Roma. Et lekkert Vucinic innlegg fant Perrotta inne i boksen som headet ballen i mål bak Consigli. Et fint Roma angrep og et fortjent ett også.

 

Atalanta virket ikke så farlige, men det spørs om de ikke skulle ha hatt straffe 5 minutter før slutt da Juan dro ned Tiribocchi i feltet. Dommeren vinket uansett det hele videre og nærmere kom ikke Atalanta. Dermed kunne Roma innkassere sin 2 seier på rad og man ligger nå ikke langt bak den viktige fjerde plassen som gir Champions League spill.

 

Atalanta:

Consigli; Garics, Pellegrino, Bianco, Bellini; Ceravolo (Valdes 63), De Ascentis, Guarente, Padoin; Acquafresca (Doni 76), Tiribocchi
 
 

 

Roma: Julio Sergio; Motta (Burdisso 81), Mexes, Juan, Riise; Brighi, Pizarro; Perrotta (Julio Baptista 73), Menez (Taddei 62), Vucinic; Totti

 

Neste helg er det derby og forhåpentligvis så blir det også Romas tredje strake seier. Forutsetningene for det ser ihvertfall gode ut. Spesielt med tanke på at Roma sjelden taper mot Lazio når det er de som har hjemmebanefordelen. Siste tap kom faktisk i januar i 1998. Eller 12 ‘hjemmekamper’ siden om du vil…

 

Forza Roma!