Roma – Lazio 2-0

Roma tok sin tredje seier mot Lazio denne sesongen (de to første i private turneringer) da det i går vant 2-0 etter scoringer av Bertolacci og Zamblera. Over 2000 møtte opp Trigoria for å følge det som forhåpentligvis blir en forsmak på neste søndags senior derby.

 

Det var en jevn åpning på kampen og den første sjansen kom ikke før i det 15 minutt. Da fikk Lazios Di Maria sjansen, men Frasca var der og blokkerte skuddet. Minuttet senere var det Roma sin tur, men pasningen til Scardina fra Mladen ble akkurat litt for lang.

 

Di Maria skulle få nok en sjanse etter en feil fra Bertolacci, men nok en gang så var Frasca der og avverget det før det ble en stor sjanse. Etter en halvtimes spill var det så Romas og Florenzis tur, men avsluttningen stod ikke i stil til spillet i forkant.

 

Det første målet kom fem minutter før pause og det var Roma som skulle ta ledelsen. Pettinari løp med ballen langs linja og slo inn til Bertolacci som kom løpende i full fart på bakre stolpe og satte inn ballen kontant i nettet bak Berardi. En fortjent ledelse!

 

Det kunne også fort blitt 2-0 før pause ved Scardina, men Lazio forsvaret fikk ryddet opp og dermed ble det med 1-0 til Roma til pause.

 

I andre omgang fortsatte Roma å presse og Zamblera kunne ha satt inn 2-0 etter fint forarbeid av Della Penna, men en Lazio fot hindret nok en scoring for Roma.

 

2-0 scoringen skulle likevel komme bare noen minutter senere. En Sini dødball traff hodet til Zamblera som headet ballen i nettet bak Berardi. 2-0 og kampen var så godt som over.

 

3 minutter på overtid fikk Zamblera sjansen alene med Berardi, men denne gangen gikk det ikke for den tidligere Newcastle spilleren. Dermed ble sluttresultatet 2-0 og  Roma har fått en fantastisk start på sesongen. I serien har de 9-1-0 på de ti første kampene og man har fortsatt til gode å slippe inn mål. Roma ligger dermed soleklart på førsteplass 5 poeng foran fjorårets scudetto vinnere Palermo. Og med seier i går så ligger man hele 11 poeng foran Lazio etter 10 kamper. Det får ikke blitt så mye bedre enn det.

 

ROMA: Frasca; Mladen, Antei, Malomo, Sini; Citro, Florenzi, Bertolacci (22′ st Stoian); Pettinari (40′ st Frascatore), Scardina (15′ st Zamblera), Della Penna.
A DISP.: Pena, Buono, Montini, Sciarra.
ALL. De Rossi
 
LAZIO: Berardi; Spirito, Luciani, Capua, Cavanda; Coppola, Zampa, Sevieri (8′ st Ceccarelli); Ricci (9′ pt Cavalieri), Sciamanna (31′ st Trombetta); Di Mario
A DISP.: Iannarilli, Pantano, Petroni, lanni
ALL. Sesena

 

TABELLEN

 

1.  Roma 28p
2.  Palermo 23p
3.  Bari 18p
4.  Lazio 17p
5.  Salernitana 17p
6.  Napoli 16p
7.  Catania 16p
8.  Reggina 13p
9.  Ascoli 13p
10. Frosinone 10p
11. Ancona 9p
12. Lecce 8p
13. Crotone 5p
14. Gallipoli 2p

 

Neste helg er det Reggina som står for tur og vi får håpe på 3 poeng og nok en ny clean sheet da.

 

Forza Roma!