Før kampen: Roma – Basel

Ikveld klokken 21.00 tar Roma imot Basel hjemme på Stadio Olimpico. Med seier er Roma videre, men et uavgjort eller tap vil gjøre det vanskelig med tanke på avansement. Mye står på spill med andre ord.

 

Basel på sin side har hatt en litt blandet sesong. Ute i Europa har de vært gode og 2-0 seieren hjemme mot nettopp Roma var nok høydepunktet. Hjemme derimot har det ikke gått like bra. I helga tapte de mot tittelrival Young Boys 2-0 som betyr at de nå ligger 7 poeng bak på 2.plass. Mot Roma mangler de kaptein og keeper Franco Costanzo og Da Silva og det er tunge fravær, men de har likevel et godt lag og er alltid farlige med Frei og Streller på topp.

 

Roma hadde en fin november måned. I tillegg til gode resultater i serien så slo man Fulham hjemme 2-1 i det viktige Europa League oppgjøret. I den kampen lå Roma lenge under, men snudde kampen til sitt favør som de har gjort et par ganger denne sesongen. Det betyr dermed at Roma med seier ikveld er videre fra gruppespillet. Dermed vil Ranieri og co gjøre sitt for at nettopp det skjer. Det viser han også med troppen han har tatt ut:

 

Andreolli, Baptista, Bertagnoli, Brighi, Burdisso, Cassetti, Cerci, Cicinho, De Rossi, Doni, Guberti, Juan, Menez, Mexes, Motta, Okaka, Perrotta, Pizarro, Riise, Taddei, Totti, Vucinic.

 

Daniele De Rossi er klar igjen og det er ventet at han starter denne. Hvor mye spilletid han får er dog ikke sikkert, men han spiller nok ikke hele kampen med tanke på at derbyet er på søndag. Ellers gikk det rykter om at Ranieri ville spare Totti til søndag, men det gjør han altså ikke. Spart blir dog blant annet Motta, Riise, Perrotta og Brighi og de starter derfor alle på benken.

 

Roma: Julio Sergio; Cassetti, Mexes, Andreolli, Burdisso; De Rossi, Pizarro; Taddei, Baptista, Vucinic; Totti.

 

Kampen går forøvrig direkte på Tv2 Zebra klokken 21.00!

 

Forza Roma!