Roma heldige som slo Basel

Resultatet kunne fort blitt et annet i kampen mellom Roma og Basel på Olimpico igår kveld.

 

Gjestene startet klart best og tok fortjent ledelsen ved Benjamin Huggel midtveis ut i første omgang. Det skulle imidlertid markere slutten på en god Baselperiode på over 20 minutter.

 

Roma anført av Vucinic og Totti tok styringen og dominerte det som var igjen av første omgang. Egentlig burde kampen vært punktert ettersom Basel ble rundspilt. Likevel ble det bare med en korrekt idømt straffe til Totti og 1-1 til pause.

 

Etter hvilen fortsatt Roma å male og fikk til slutt lønn for strevet når De Rossi serverte Vucinic med årets pasning. Vucinic klinte ballen ned i nærmeste hjørnet til stor jubel blant resten av romaspillerne.

 

Slev om Petter Myhre og resten av TV2 ikke skjønte det, så innebærer det å spille mot Lazio tre dager etter at en er nødt til å hvile spillere i en kamp som dette. Menez, Vucinic og Cicinho ble tatt av, mens Juan, Baptista og Taddei kom inn. Disse tilførte absolutt ingenting. Juan var desidert verst med en rekke hårreisende involveringer. Baptista beviste at han ikke evner å sette preg på kamper på dette nivået lenger, mens Taddei kun bidrar med defensivt når hans oppgave er å utfordre. Det holder ikke når du spiller for et lag med ambisjoner i Champions League og i hjemlig serie.

 

Basel hadde fortjent en scoring eller to mot slutten av kampen. Likevel når en presterer å brenne to 120 % sjanser fortjener en kanskje ikke å få med seg poeng når en er ut i Europa.

 

Kampen ebbet ut med en hårfin 2-1 seier, og Roma er med det videre med sine 10 poeng. Basel og Fulham møtes i Østerrike siste runde, og med henholdvis 8 og 9 poeng kan ikke begge gå videre. Roma får dermed litt pusterom den siste runden av Europa League, noe som må være kjærkomment for en skadeutsatt stall.

 

Kampfakta:

 

Målscorere: Huggel 18 (B), Totti pen 32 (R), Vucinic 58 (R)

 

Roma: Julio Sergio, Cicinho (Juan 73), Burdisso, Mexes, Riise; Pizarro, De Rossi; Menez (Taddei 60), Perrotta, Vucinic (Baptista 60), Totti

 

 

 

 

 

Basel: Wessels, Inkoom, Cagdas Atan, Abraham, Safari (Shaqiri 79); Carlitos, Huggel, Gelabert, Stocker; Frei, Streller

 

Grazie Roma!