Derby della Capitale!

Derby della Capitale. Derby del Cupolone. Derby di Roma, dei Campidoglio, del Capotalino. Kjært barn har mange navn. På søndag er det duket for det kjæreste av dem alle. Roma derbyet står for tur. Sesongens høydepunkt for alle Romanisti, tutto nel mondo.

 

Opptakten har for Romas del vært god. Lazios ditto dårlig. Vanligvis kunne vi opplyst om de to lagenes formkurve. Det betyr imidlertid ingenting i dette oppgjøret. Selv om Lazio hadde spilt Serie B og kjempet mot et liv i periferien mens vi kjempet i Champions League hadde oppgjøret vært reelt. Nettopp derfor er det et varsko for alle romanisti at Lazio tilsynelatende ligger nede med brukket rygg. De kommer til å kjempe med nebb og klør i denne kampen. En kamp som er nesten like viktig som resten av sesongen til sammen.

 

For Roma sin del begynner skadesituasjonen å normalisere seg. De Rossi spilte hele kampen mot Basel og er friskmeldt til denne. Max Tonetto har slitt med småskader den siste tiden, og vil mest sannsynlig stå over.

 

Lazio på sin side ser ut til å få klar Roberto Baronio og Matuzalem etter mindre skadeproblemer. Julio Cruz er imidlertid utestengt med sin tre kampers karantene.

 

Sannsynlig lagoppstilling Roma (4-2-3-1): Julio Sergio; Burdisso, Juan, Mexes, Riise; De Rossi, Pizarro; Vucinic, Perrotta, Menez; Totti.

 

Sannsynlig lagoppstilling Lazio (3-4-1-2): Muslera, Radu, Stendardo, Diakite; Kolarov, Baronio, Brocchi, Lichtsteiner; Matuzalem; Zarate; Rocchi.

 

Nøkkelspillere hos Roma vil være stamen i laget, Mexes, De Rossi og Totti. Dersom Mexes og De Rossi finner rette balansen i spenningsnivået vinner vi. Totti på sin side er avhengig av rom i mellom leddet til Lazio, et rom Baronio og Brocchi vil forsøke hindre han i å få.

 

For Lazio vil mye avhenge av Zarate og om han klarer å finne Rocchi helt der fremme. Dersom Rocchi får gode avslutningsmuligheter har vi opplevd tidligere hva han er i stand til. Videre vil vingbackene i Lichtsteiner og Kolarov være viktige. Lazio har rett og slett bedre breddespillere enn oss. Mye av nøkkelen for Roma ligger i å nekte disse rom, og derfor vil undertegnede foretrekke Burdisso fremfor Motta i denne kampen.

 

Utfallet er umulig å forutse på forhånd, men statistisk har vi godt tak på Lazio de seneste årene når det er vi som har hjemmekamp og vice versa. Imidlertid frykter jeg et Lazio liggende nede, og et uavgjort resultat er ikke urealistisk.

 

Satser likevel Mirko gjør det helt store mot slutten og river av seg alt han eier og har foran Curva Sud i en eneste stor orgie av gledesscener.

 

Sist men ikke minst, kampen vises på Canal+ Sport 1 og sendingen starter 20.40.

 

Coraggio Lupi!