Super-Marco!

Roma vant søndag Deby della Capitale over Lazio etter en fantastisk scoring av innbytter Marco Cassetti i det 79 minutt!

 

Kampen hadde frem til dette vært preget av mye nerver og spenning, som det jo alltid er i disse oppgjørene. Lazio hadde imidlertid hatt de største sjansene, og vil nok føles seg snytt i det minste for et poeng.

 

Roma startet kampen forsiktig, men viste prov på kvalitet frem til spillet ble stanset i 8 minutter pga. tribunbråk. Deretter var det imidlertid slutt på alt som het kvalitet.

 

Frem til det gjenstod om lag 20 minuter på klokken var kampen et eneste langt gjesp, men så skjer det; Zarate drar av Cassetti inne i boksen og sender i vei et skudd som smeller i stoløpen og går rett ut i feltet. Der kommer Mauri og klemmer til med bredsiden. Opp fra de døde står Julio Sergio som liggende presterer å kaste seg halvannen meter opp i været og slengt i vei en arm. En redning uten sidestykke denne sesongen, og et endelig svar på hvem som bør vokte Romas mål for fremtiden.

 

10 minutter senere skjer det ting i andre enden av banen. Etter et flott brudd setter Cassetti igang et kontringsangrep. Spillet stagnerer litt etter en vanskelig pasning fra Riise til Totti før Perrotta finner Vucinic på kanten. Mirko legger inn og på et helhjertet løp kommer Cassetti og kliner ballen i hjørnet på hel volley til begravelsesmusikk på den lokale Laziokanalen. Unasera og årets feiring fra Cassetti som virkelig mener det når han klemmer ned reklameskiltene foran Curva Sud. Ranieri har mest lyst tl å kline ned noen reklameskilt han også, men velger å beholde imaget enda litt til..

 

Etter scoringen åpner spillet seg, og både Vucinic og ikke minst Riise har gode muligheter. Desverre for vår kjære nordmann står Muslera for en ypperlig redning når han får dyttet Risses helvolley over mål. Det nærmer seg en superscoring for Aalesunderen, som elles leverte en kanonkamp på venstrebacken.

 

Kampen ender 1-0 og jubelscenene etter kampslutt er noe en romanista sent kommer til å glemme.

 

Forutenom nevnte Sergio, Cassetti og Riise, var Perrotta, Juan og Totti sterkt delaktige i seieren uten at noen av de overpresterte.

 

Roma har nå tre strake i Serie A. Til helgen venter et Sampdoria på kanten til kaos. Den kampen må vi klare oss uten Mexes (av med skade til fordel for Cassetti), Menez (gult kort) og Pizarro (rødt kort). Sistnevnte ble ilagt en kamps karantene.

 

Grazie Marco! Grazie Roma!