Åpent brev til Canal+

Canal+ har de siste årene hatt rettighetene til å sende Serie A i Norge. Over flere år har antall kamper som har blitt vist økt og Canal+ har brukt dyktige og kunnskapsrike kommentatorer på sendingene. Å bygge en merkevare tar tid og ressurser, vi føler at Canal+ har hatt et reelt ønske om dette – inntil nå.

 

Høsten 2009 har vi opplevd at det sendes stadig færre kamper. Flere av de desiderte toppkampene har heller ikke blitt vist. Genoa – Sampdoria og Juvetus – Inter er to grelle eksempel. Dette har skapt en rettferdig harme i det norske Calcio-miljøet. Mange er bundet opp til årsabonnement, samtidig som det eneste alternativet for å se Calcio er å betale YTTERLIGERE for å se kampene på web-tv.

 

Canal+ har rettighetene til å sende hjemmekampene til 10 av lagene i Serie A. Slik vi har forstått det skal rettighetene eventuelt fornyes i 2010. Det norske Calcio-miljøet mener at måten Canal+ har forvaltet rettightene på denne sesongen på langt nær oppfyller de krav vi setter. Vi ber om at Canal+ arbeider for å få antall tv-sendte kamper tilbake på nivået fra forrige sesong. Alternativt vil vi arbeide for at andre kanaler som tar det norske Calcio-miljøet på alvor overtar rettighetene.

Redaksjonen