Cæsars Hjørne: Calcio Mercato nærmer seg..

 

 

Roma har et uttalt mål om gjøre fornuftige trekk i denne perioden. Mest sannsynlig vil noen ansikter forsvinne. Blant de heteste kandidatene har vært Baptista og Guberti. Sannsynligvis forsvinner en av dem, aldri begge to. Doni eller Lobont vil også forsvinne.

 

 

Fokuset her skal imidlertid være hvem som kommer inn. Det er spekulert i at Roma må handle før de kan kjøpe. I alle tilfeller vil ikke handlekraften være stor. Med andre ord vil de store permanente overgangene være utelukket. Fokuset er en prima punta, en robust spiss. Ideelt for oss er et lån med opsjon for kjøp. Et lån vil også bety at Okaka kan forsvinne på et deleierskap eller lån frem til sommeren, da en ny spiss vil gi vår unggutt svært få forhåpninger om spilletid.

 

 

En kjapp titt på nyhetene den siste måneden gir oss ett knippe alternativer. Øverst i bunken ligger Luca Toni. Den tidligere italienske landslagsspilleren har falt i unåde hos Louis Van Gaal og Bayern Munchen. Nå som Van Gaal beholder jobben etter Bayerns avansement i Champions League, er Luca Toni gameover i den sør-tyske klubben. Toni vil koste et sted om lag 2 – 4 millioner euro i overgangssum, og ytterliggere 4 millioner euro i årslønn. Det er ingen tvil om at Luca Toni er det ideelle alternativet tilgjengelig på markedet. Den nevnte kostnaden er imidlertid for høy, og det fordrer at Toni går med på en lønnsreduksjon om Roma skal hoste opp de nødvendige midlene. Middels sannsynlighet.

 

 

Neste kort er Ruud Van Nistelrooy. Roma var snært nære en overgang for nederlenderen i sommer, men ettersom vi ønsket oss et lån og Real en overgang strandet det hele. Transferguru Ernesto Bronzetti har også uttalt at det er svært lite sannsynlig med en overgang nå, da Van Nistelrooy søker samme betingelser som han har hos Real, samt en to års kontrakt. Sannsynligvis er det kun PL klubber som vil gå med på noe sånt. Roma vil neppe gamble på den skadeutsatte nederlenderen. Lite sannsynlig.

 

 

Et annet alternativ fra den spanske ligaen er Nicola Zigic. Den høyreiste Valenciaspissen hadde en knallvår for Racing tidligere i år, med 13 mål siste halvdelen av sesongen. I Valencia sliter han imidlertid med stor konkurranse, noe som ikke ble bedre da Valencia denne uken kjøpte Rubin Kazan spiss Alejandro Dominguez. Imidlertid kan det stilles spørsmål ved Zigic kvaliteter i større grad enn tilfellet ved Van Nistelrooy og Toni. Hans agent har også tidligere uttalt at det er uaktuelt med et lån. Zigic spiller i hvert fall ikke i Valencia til våren, men det er i hvert fall ikke noe mer enn middels sannsynlig han ender opp i Roma.

 

 

Et av navnene som har versert oftest i media har vært Tottenhams Roman Pavlyuchenko. Bortsett fra fornavnet er det lite som tilsier at russeren ender opp hos oss. Pradè har vært i London, uten nevneverdig hell. Sannsynligvis ender Roman opp hos tidligere Roma trener Luciano Spalletti i Zenit. Tottenham har nektet å låne ut spissen, og angriperen selv skal kun være interessert i en permanent overgang. Lite sannsynlig.

 

 

Endelig har det versert rykter om tidligere Inter spiss Adriano. Flamengospissens kontrakt går ut til nyttår, og Milan, Roma og Palermo har alle vært nevnt som mulige arbeidsgivere i 2010. Imidlertid taler historien kraftig i mot noen italiensk gjenforening for Adriano, som slet voldsomt under sine siste måneder i Inter. Mest sannsynlig vil han forsøke seg i en annen liga dersom han i det hele tatt skulle velge å komme tilbake til Europa. Lite sannsynlig.

 

 

Et siste navngitt alternativ dukket opp i forrige uke i for av Kevin Kuranyi (Schalke). Claudio Ranieri skal i forbindelse med denne nyheten ha uttalt at spilleren de jakter ikke har vært nevnt i media. Om dette skal tolkes dit hen at vi nok en gang har vist interesse i Andrea Caracciolo (Brescia), Alessandro Rosina (Zenit), Matri (Cagliari) eller Ghezzal (Siena) er uvisst. Andre alternativer kunne vært Nicola Pozzi (Sampdoria), eller Robert Acquafresca (Atalanta). Sistnevnte har imidlertid nylig kommet tilbake fra et skadeavbrekk og vil nok søke lykken i Bergamo også til våren. Kuraniy på sin side er tilgjengelig for 2 millioner euro og vil koste en del i lønn. I hans tilfelle spørs det imidlertid om kostnaden er verdt risikoen for at han blir en betydningsfull spiller for oss.

 

 

Av de overnevnte alternativene skiller Luca Toni seg ut. Han har bøttet inn mål i Serie A tidligere, vil gjøre det igjen, har masse erfaring fra landslaget og Champions League, samt at han passer profilen vi søker perfekt. Den største ulempen er prisen og lønningen. Toni må gå med på en lønnsreduksjon, samt at Bayern må gi slipp på Il bomber for en rimelig penge.

 

 

I forhold til de øvrige alternativene spørs det om det ikke er verdt å satse på Okaka frem til sommeren.

 

 

 

 

Forza Lupi. Forza Roma