Gruppeseier i Europa League!

Roma benyttet anledningen til å hvile en rekke av sine beste spillere i gårsdagens kamp mot CSKA Sofia i Bulgaria. Vi var allerede kvalifisert på forhånd, og prioriterte søndagens kamp mot Parma. Roma stilte med Lobont i mål, en forsvarsrekke bestående av Motta, Andreolli, Burdisso og Riise, midtbanen bestående av Cerci, kaptein De Rossi, Pizarro, Perrotta, Julio Baptista med Okaka helt fremme.

 

Kampen startet i et rolig tempo, hvorpå begge lag hadde sine sjanser og Romas målvakt Lobont var tvunget til å gjøre flere gode redninger.

 

Etter 35 minutter gjør Cerci sitt første mål i Romatrøyen denne sesongen med en flott scoring. Kantspilleren drar seg inn i feltet og smeller ballen i mål bak Chavdarov.

 

Cerci skulle imidlertid komme på scoringslisten nok en gang etter pause. Eter en lang pasning kommer Cerci alene med keeper fra skrå vinkel, og setter ballen iskaldt mellom bena på den utrusende Sofiakeeperen.

 

Etter detet har Roma flere gode muligheter, men pasningsfoten til cerci var dessverre ikke innstilt like godt som skuddfoten i går.

 

Kvelden blir toppet ved at den 17 årige innbytteren Filippo Scardina gjør 3-0 etter herlig forarbeid av Simone Perrotta. Sistnevnte har virkelig begynt å vise gode takter i det siste, og fortsetter han slik er det gode muligheter for et gjensyn med han på det italienske landslaget.

 

Roma vinner fortjent i Sofia, men det er verdt å huske på Lobonts gode innsats i den første omgang hvor kampen stod og vippet. Meget gledelig og utypisk Roma at en vinner en bortekamp i Europa med et tilnærmet andrelag. På søndag blir det imidlertid enda vanskeligere…