Roma slo Parma 2-0!

Roma hadde god kontroll samfull 90 minutter på Olimpico i ettermiddag. Det ser ut som en har fått den lenge etterlyst stabiliteten som har manglet det foregående halvannet år.

 

Roma måtte klare seg uten Simone Perrotta (suspensjon), Phillipe Mexes (skadet), Alessio Cerci (skadet), Alexandre Doni (skadet) samt Max Tonetto (skadet). Gjestene måtte klare seg uten stjerneskuddet Jonathan Biabiany.

 

roma innledet godt med noen flott angrep innledningsvis i første omgang, Etterhvert roet imidlertid tempoet seg ned, og Parma gjorde det vanskelig for Roma ved å ligge kompakt. Roma på sin side stod høyt, men klarte likevel forhindre Parma fra å komme på farlige overganger.

Etter pause tok det ikke lang tid før Roma gikk opp i ledelsen ved Nicolas Burdisso. Argentineren fikk stå umarkert på ti meter og sendte ballen i nettet bak Mirante. En fortjent ledelse på dette tidspunktet.

 

Totti fyrte i det påfølgende angrepet av et godt skudd, som Mirante skal være glad for ikke gikk inn da det hadde blitt en brøler av de helt store. Deretter blir Totti taklet ufint av Daniele Galloppa, og gikk av banen med smerter i kneet. Det er heldigvis lenge til neste serierunde, men tendensene virket mistenkelig lik de mot Napoli tildigere i sesongen.

Okaka erstattet Totti, men også han måtte gå av etter det som kunne se ut som en lyskestrekk. Baptista erstattet han, og brasilianeren var særdeles frisk de ti minuttene han fikk på banen. Blant annet tvang han umiddelbart frem en god redning av mirante.

 

Mot slutten havnet Massimom Paci og Daniele De Rossi i tottene på hvernadre etter en saftig duell. Begge ble belønnet med gult kort, og etersom Paci hadde gult fra tidligere ble det en tidlig dusj på Parmas forsvarer.

 

På overtid gikk Roma opp til 2-0 etter et nydelig angrep regisert av Mirko Vucinic. Matteo Brighi ble stående onside på 8 meter og løftet ballen over Mirante. Dueasera og riktig god jul i den evige stad!

 

Roma er nå oppe på 28 poeng, men har bedre målforskjell enn Parma. Enda en positiv ting er at Roma gikk på dere tredje strake kamp i Serie A uten å slippe inn mål. I dag var forsvaret bunnsolid og det lover godt for fortsettelsen.

 

Grazie Roma è buon natale!