Cæsars Hjørne: Kåringer og Buon Natale!

Julen er over oss, og høstsesongen ble avsluttet med en flott seier mot Parma. Som hos alle andre blir det roligere aktivitet over siden de kommende dagene. ASRoma.no tar riktignok ikke helt juleferie. Det er spennende dager for klubben med tanke på det forestående overgangsvinduet. Det skal bli særlig interessant å følge utviklingen rundt Luca Toni. Bayern har nylig uttalt at han kan hentes vederlagsfritt, noe som ikke minsker sannsynligheten for at han kan havne hos oss. Tvert imot.

 

I anledning juleferien hadde jeg lyst til å kåre høstens spiller, samt høstens overraskelse. Det er nok allerede noen som kan gjette seg til hvem dette blir.

 

Høstens spiller har vært hovedårsaken til at vi er der vi er på tabellen. Han har avgjort kamper på egen hånd, og han fremstår mer og mer som den spilleren han var i sine glansdager tidligere i årtusenet. Høstens spiller er vår toppscorer, og er selvfølgelig; Francesco Totti. Complimenti, Il Captiano, og måtte kneskaden være mindre alvorlig slik at du er tilbake mot Chievo 6. januar. Totti tilbinrger i år juleferien i de italienske alper, nærmere bestemt fjellbyen Ortisei, en liten kjøretur unna Bolzano.

 

Andre spillere som var kandidater til tittelen var først og fremst vår egen John Arne Riise, Simone Perrotta, Davide Pizarro og Daniele De Rossi. Øvrige har vært for ujevne eller slitt med skadeproblemer. I oppturen på slutten har eksempelvis Marco Cassetti og Juan vært gode. Disse var imidlertid tilsvarende dårlige tidligere i sesongen.

 

Høstens overraskelse bør paradoksalt nok ikke komme som noen overraskelse. Kriteriet her er hvordan vedkommende har prestert utifra forventningene før sesongen.

 

Høstens overraskelse startet sesongen som stallfyll, spilte veldig lite i oppkjøringskampene men fikk som lyn fra klar himmel sjansen mot Juventus i den andre serierunden. Den sjansen tok han vare på, til tross for at vi tapte 3-1. Høstens overraskelse er selvsagt vår nye brasilianske førstemålvakt, Julio Sergio Bertagnoli. Julio Sergio feirer også julen i Italia, på ukjent sted, i motsetning til våre øvrige brasilianere som får sin julestemning på strendene i Brasil… Julio Sergio forhandler også i disse dager om en ny kontrakt.

 

Andre spillere som konkurrerte om tittelen var her Marco Andreolli og Jeremy Menez.

 

Til sist, om du ikke helt er kommet i julestemning enda, sjekk da ut hvem som er nissen i år