ÅRETS JULEGAVE TIL ALLE ROMANISTI: LUCA TONI SVÆRT NÆR EN OVERGANG TIL ROMA

Det har vært stor aktivitet det siste døgnet. Goran Pandevs seier over Lazio i FIGC utløste dominoeffekten: Pandev har etter sigende signert for Inter frem til 2014, og skal i første omgang være en erstatning for Eto som forsvinner til Afrikamesterskapet om få uker. Pandev var Inters førstevalg, og hans fristilling fra kontrakten med Lazio gjorde valget enkelt for Nerazzurri.

 

Inter kunne ikke love Toni den spilletiden han mener han må ha for å nå VM, men det kunne Roma. Derfor går Toni til oss. Rapportene går både ut på at Toni i første omgang går til oss på lån frem til sommeren, og at han vil signere en kontrakt til og med 2011/2012 sesongen. I den førstnevnte låneavtalen vil Toni tjene 3 millioner euro, men det er uklart hvordan denne lønnsbyrden isåfall vil fordeles mellom Bayern Munchen og Roma. Roma har deretter en klausul på å signere han til sommeren. Nærmere detaljer om dette kommer i tilbake til.

 

Luca Toni er angivelig ferdigforhandlet og overgangen vil gjennomføres 2. januar.

 

Det spekuleres også i at dette betyr at Julio Baptistas dager er endte. Også han linkes til Inter, noe han har blitt i hele høst. Det eneste som er sikkert i denne saken er at Tonis ankomst betyr at minst en av våre offensive spillere forsvinner.

 

ASRoma.no tar et forbehold før opplysningene blir verifisert, men det virker på den annen side som det meste er klappet og klart nå. Ingen offisielle uttalelser er blitt gitt av partene, men Tonis agent opplyser at det kun gjelder uenighet om et mindre beløp samt samtykke fra Bayern Munchen før handelen går i orden.

 

Buon Natale!

 

Kilder: Corriere della sera, La Repbublica, Corriere dello Sport, Gazzetta dello Sport.