Toni: “Jeg kan bli Romas nye Batistuta”

Luca Toni fullførte fredag sin låneovergang til Roma. I går ble han presentert som Roma spiller på Trigoria og der sa han blant annet at han håper å følge i Batistutas fotspor.

 

«Såfort sjansen for å komme til Roma dukket opp, så var det ikke tvil og jeg ønsket å komme hit umiddelbart,» sa Luca Toni til de fremmøtte journalistene på pressekonferansen.

 

«Jeg er nå i den klubben jeg ville dra til etter at problemene i min gamle klubb startet. Jeg er til trenerens disposisjon for å nå prestisjefylte mål.»

 

Toni returnerer nå til Serie A for første gang siden overgangen fra Fiorentina til Bayern München i 2007, og han håper at han kan følge i en annen ex Fiorentina og Roma stjernes fotspor, nemlig Gabriel Batistuta.

 

«Batistuta var en strålende spiller og folk sammenlignet han med meg da jeg var i Fiorentina. Jeg slo scoringsrekordene hans der og håper å gjøre det like bra som han i Roma også.»

 

«Han beviste at han var en virkelig god spiller i Roma og vant scudettoen her, mens jeg fortsatt har til gode å spille min første kamp og score et mål. Jeg har 6 måneder på meg til å fortjene Roma drakten og jeg er virkelig tent.»

 

Romas signering av Luca Toni har blitt applaudert av de tidligere landslagskollegaene Francesco Totti, Daniele De Rossi og Simone Perrotta.

 

«Jeg føler stor kjærlighet rundt meg, fra presidenten til styret og spillerne. Jeg har snakket en del med Francesco, Daniele og Simone i over en måned nå og de fortalte at det er en fantastisk steming i Roma.»

 

«Når det gjelder landslaget så må jeg si at jeg kun fokuserer på Roma, da det kun er gjennom mine prestasjoner der at jeg kommer på landslaget. Jeg ville til Roma fordi jeg elsket ideen om å komme hit, spille ved siden av Totti og all motivasjonen dette laget kan gi deg. Jeg trengte virkelig dette!».

 

Den siste tiden i Bayern München var tung og han kom på kant med trener Louis Van Gaal. Dette har ført til at han har fått minimalt med spilletid denne sesongen.

 

«Jeg vet ikke om jeg kan spille 90 minutter ennå, da jeg ikke har spilt siden november. Men jeg har trent hardt i desember og vi får se hvilken form jeg er i på treningsfeltet.

 

Kilde: football-italia.net