2-2 på Sardinia

Roma så ut til å gå på en komfortabel 2-0 seier og hadde 3 poeng i lomma, men 2 håpløse mål imot på overtid ga Cagliari det ene poenget.

 

Det var ventet at Luca Toni skulle få sin debut fra start i dag, men skuffede Roma supportere måtte se at han ble henvist til benken til fordel for Baptista like før kampstart. Roma startet riktignok friskt, men Cagliari tok fort over og skapte det meste av det som var sjanser i første omgang selv om kampen var relativt jevnspilt. Lazzari hadde en sjanse til å gi Cagliari ledelsen, men en viktig Juan blokkering reddet Roma.

 

Andrea Lazzari var litt senere frampå igjen, men denne gangen var det Julio Sergio som stod fram med en flott redning. Julio Baptista hadde også et par muligheter, men skuddene hans gikk over målet til Federico Marchetti og dermed stod det 0-0 til pause.

 

Roma fikk en flott start på andre omgangen da de fikk straffe etter at Vucinic ble dratt ned i straffefeltet. David Pizarro steppet opp og satte inn ballen til motsatt side av der Marchetti gikk og dermed stod det 1-0. Cagliari kunne ha kommet tilbake i kampen med en gang, men istedet for utligning så la Perrotta like godt på til 2-0 etter godt sammenspill mellom han og Taddei.

 

Luca Toni kom inn i det 80 minutt, men han fikk ikke akkurat den debuten han hadde ønsket seg. I det 90.minutt reduserte Cagliari. Etter klabb og babb inne i Roma feltet etter en corner fikk Diego Lopez ballen, og han satte den inn utagbart til side for Julio Sergio. Hele Roma laget raste mot dommeren som mente at Cassetti ble felt, men dommeren vinket det hele videre og godkjente 1-2 målet.

 

Som om ikke det var nok så kom også utligningen et par minutter etter. Julio Sergio reddet Matri sitt skudd, men kunne ikke gjøre noe da Daniele Conti dukket opp returen og satte inn 2-2. Roma tapte dermed to viktige poeng i kampen om en Champions League plass og de kan bare takke seg selv.

 

Det er nå faktisk over 27 år siden sist seier på Stadio Sant’Elia.

 

Cagliari (4-3-1-2): Marchetti; Canini, Lopez, Astori, Agostini; Biondini (Dessena 74), Conti, Lazzari; Cossu (Jeda 83); Matri, Nene’ (Larrivey 63)


Roma (4-2-3-1): Julio Sergio; Cassetti, Burdisso, Juan, Riise; Pizarro (Brighi 86), De Rossi; Taddei, Perrotta, Baptista (Menez 75); Vucinic (Toni 80)