De Rossi sikret 3 poeng!

Toni spilte en meget god kamp da Roma i dag tok alle poengene i hjemmekampen mot Chievo. Roma tok ledelsen allerede i det første minuttet da Daniele De Rossi headet ballen inn bak Sorrentino.

Toni startet sin første kamp i serien for et Roma som måtte klare seg uten Totti og Mexès. I tillegg måtte Julio Sergio stå over med en ankelskade, hvilket gjorde at Doni stilte fra start igjen for Roma.

 

Det begynte strålende for Roma, som scoret på en corner etter at Toni hadde fått et forsøk blokkert. De Rossi viste styrke da han headet inn 1-0, spesielt med tanke på Chievo-spilleren som gjorde alt han kunne for å forstyrre midtbanemannen.

 

Toni var nære på å doble ledelsen etter en cross fra Taddei, men headingen gikk like utenfor. Så, etter 11 minutter, tok kampen en uheldig vending for Roma. Bentivoglio kom alene gjennom etter svakt forsvarsarbeid fra Roma, og Doni kom ut, la seg ned og slo ballen vekk med armene. Problemet var at Doni var utenfor straffefeltet. Rødt kort, og Lobont kom inn for Vucinic.

 

De Rossi var nære på  score sitt andre for dagen da frisparket hans snek seg like utenfor, mens Riise knallet inn et volleyskudd fra venstre som Toni var nære på å kunne tappe inn fra noen meter.

 

Riise kunne fått en assist da han crosset ballen inn i Chievo-feltet mot Toni. Ballen gikk over spissen, men bak han kom Taddei på et flott løp. Dessverre satte Romas nummer 11 ballen like utenfor målet til Chievo. Tross 11 mot 10 slet Chievo med å komme seg til målsjanser, og Roma kunne lett ledet med mer enn ett  mål. Lobont måtte gjøre en redning da Abbruscato prøvde seg, men Roma gikk til pause ett mål foran.

 

Lobonts svake utboksning etter en cross fra Frey, kunne lett blitt skjebnesvanger, men heldigvis for Roma klarte ikke Arriati å sende ballen mot mål fra like utenfor 16-meteren.

 

Lobont utførte en noe spesiell enhåndsutboksning, før Roma vant straffe. Luca Toni ble holdt i trøyen av Mandelli, som slapp unna sitt andre gule kort, noe Roma-spillerne mildt sagt mente han hadde fortjent. Sorrentino reddet straffen, og det sto fremdeles bare 1-0.

 

Etter et frispark fra Riise, fant Taddei Cassetti på bakerste stolpe, men backen timet ikke headingen godt nok, og ballen fulgte med Cassetti over dødlinjen.

 

Baptista kom inn for Toni, og gjorde en veldig bra jobb da Roma kjempet for å få tiden til å gå. Brasilianeren skaffet både frispark, innkast og hjørnespark da Roma gjorde sitt beste for å unngå reprise av Cagliari-kampen, hvor de rotet vekk 2 poeng på overtid.

 

Toni og Taddei var kanskje banens beste i dag, men det var stort sett godkjent fra de aller fleste i dagens kamp.

 

Grazie Roma!