Spillervurdering Roma vs. Chievo

Etter at ti Romere tappert kjempet inn tre poeng har ASRoma.no følgende spillervurdering:

 

32 Doni

Ble helt riktig utvist etter kun 11 minutter da han heandset utenfor sekstenmeteren. Ironisk nok skjer dette etter et angrep som kommer fra en feilaktig offsideavgjørelse i favør Chievo. Får ingen poeng for sin opptreden.

 

1 Bogdan Lobont. Kommer inn for Mirko Vucinic som et resultat av utvisningen. Har stort sett en grei kamp, hvor han ikke har så mye å gjøre. Er for det meste trygg å god både på strek og i feltet, men det skurrer litt i kommunikasjonen med midtstopperne. Dette kan kun forbedres med mer spill. Har mye å gå på. 

6.0

 

77 Marco Cassetti. Gjør få feil bakover og det virker som backen endelig har lært å plassere seg. Kommer mer med fremover etterhvert i kampen, men burde absolutt scoret i andre omgang. Det er intet mindre enn et under!  Får godkjent på en kveld hvor laget står sammen.

6.5

 

29 Nicolas Burdisso. Argentineren spiller så bra at man nesten ikke legger merke til ham. Sikrer godt der Júan misser. Prater bra baki der, og gir hele forsvaret en stoisk ro. Sikker på defensiv dødball. Nok en god kamp.

7.0

 

4 Júan. Virker noe rusten. Innvolveres mye i starten, men klarer seg helt greit. Ikke helt uten hjelp fra makkeren. Litt mer spilletid, så er brasilianeren tilbake i verdenstoppen. Dette gjelder også kommunikasjonen. Har ett dødelig tempo!

6.0

 

17 John Arne Riise. Er mer dynamisk i spillestilen enn kollegaen på høyre. Er som vanlig å regne med på offensiv dødball, men klarer ikke å stille inn siktet de gangene han kliner til. Trygg defensiv, og innvolverer seg bra i spillet.

6.5

 

7 David Pizarro. Som undertegnede har skrevet før: Denne mannen er ballkyndig! Er god med ballen i føttene, og klarer å omsette dette i nydelige pasninger over hele banen. Utgjør sammen med Daniele De Rossi en heftig sentral midtbane. Gjør få feil, og spiller lagkamerater gode. Bra egenskap, men burde absolutt satt straffen.

7.0

 

16 Daniele De Rossi. Gjør en solid figur, ikke minst på scoringen. Er rene dynamoen i laget, og jobber intenst for drakten. Lurer Yepes med samme triks to ganger,  og viser hvorfor han er en av Italias beste midtbanespillere, om ikke verdens. Går ut med skade 20 min ut i andere omgang. Kniver med Toni og Pizarro om BB.

7.5

 

11 Rodrigo Taddei. Løper og løper og løper og løper. Viktig for laget, til tross for at man gjerne skulle sett litt mer teknikk og tryggere ballbehandling. Kan ikke i min villeste fantasi forstå hvorfor han avslutter med venstre i første omgang. Burde, i likhet med flere lagkamerater, scoret.

6.0

 

20 Simone Perrotta. Har kanskje dagens største arbeidsområde. Jobber over hele banen, og gjør mye riktig. Kommer, som vanlig, i gode posisjoner, men uttellingen lar vente på seg. Solid innsats på en dag hvor laget jobber godt sammen.

6.0

 

9 Mirko Vucinic. Ofres da Doni blir utvist. Får ikke poeng.

 

30 Luca Toni. Til tross for at Erik Hagen har ødelagt tilnavnet, ønsker jeg å gi den hjemvendte Tysklandsproffen tittelen Panzer. Plukker baller og vinner frispark. Har muligheter til å score, og det er ikke mange minuttene før den kommer. Ett friskt og kjærkomment aspekt i Roma-angrepet. Vil se mer, og kan nesten ikke vente til han teamer up med Totti!!

7.0

 

33 Matteo Brighi. Kommer inn for De Rossi og spiller de siste 25 minuttene, og har stort sett en oppgave; å trygge inn ledelsen.  Gjør en bra figur.

6.0

 

19 Júlio Baptista. Kommer inn for Luca Panzer Toni å  spiller de siste 9 minuttene. Gjør dette svært bra, men spiller for lite til å bli vurdert.