Roma slo Triestina i Coppa Italia

Kampen startet på verst tenkelig måte for Roma i kveldens Coppa-Italia-møte med Triestina. Bare fire minutter var spilt da Marco Cassetti la Luigi Della Rocca i bakken innenfor 16-meteren. En situasjon som kunne minne mye om straffen Mirko Vucinic skaffet Roma for en uke siden mot Cagliari. Det var ikke mye å si på dommerens avgjørelse. Heller ikke på Della Roccas utførelse av straffesparket. Han sendte kveldens Roma-kaptein, Doni til høyre og rullet ballen midt i mål. 0-1.

 

Det var stort sett det eneste Triestina hadde å by på denne kvelden. Etter den tidlige scoringen la hele laget seg godt bak midtstreken og prøvde febrilsk å forsvare den overraskende ledelsen. Roma så lenge ut til ha problemer med og bryte ned 11-mannsforsvaret. Spesielt keeper Michael Agazzi fikk mang en romanista til å rive seg i håret da han dro frem den ene feberredningen etter den andre på forsøk fra bl.a. Vucinic, Cerci og Motta.

 

Ikke før førsteomgangs siste spilleminutt klarte Roma å sette ballen bak den utleide Cagliari-målvakten. Et inlegg fra Motta ble klarert rett i beina på Brighi som banket ballen i mål fra kort hold. Triestina fikk ikke engang ta avspark før dommeren blåste av førsteomgang.

 

Det var mange Roma-spillere som kunne blitt byttet ut ved halvtid. Ranieri valgte å ta Faty og Cassetti av banen etter lite imponerende prestasjoner. Faty ser ut til å være frarøvet det meste av selvtillitt i tillegg til at han blir for lett i de tøffeste duellene. Menez kom inn sammen med Adrian Florin Pit som fikk en sjelden sjanse til å vise seg frem for publikummet på Olimpico.

 

Jeremy Menez viste med en gang at hans svake opptreden mot Cagliari var historie. 50 minutter var spilt da Vucinic spilte Menez fri inne i 16-meteren. Montenegrineren fikk ballen tilbake og satte inn 2-1 bak Agazzi. Vakkert av Roma.

 

Etter dette falt tempoet i kampen kraftig. Roma spilte ballen seg imellom og lot Triestina-spillerne løpe imellom. Svært lite skjedde på Olimpico mellom scoringen og frem til det 80.minutt. Da fikk Roma frispark like utenfor 16-meteren. Og endelig fikk Julio Baptista hull på byllen, til stor glede for lagkameratene. 3-1 duppet nydelig inn i mål bak både keeper og mur.

 

Dermed kunne altså Roma avansere til 1/8-finale i Coppa Italia uten alt for store problemer tiltross for den tidlige kalddusjen. Det var lett å være god hvis du hadde rød drakt i andreomgang. En som tok opp hansken og virkelig ga jernet også i første omgang når det buttet var David Pizarro. Chileneren vant baller over hele banen og slo krempasninger i alle retninger. En klar kandidat til banens beste idèt Grazie Roma gjomer utover Olimpico.

 

Grazie Roma!

 

Skrevet av Martin Busk