Cæsars hjørne: Calcio Mercato

Medienes favorittsesong er i gang. Spillere ryktes hit og dit hvor enn en går, og det er ikke godt å gjøre seg klok på hva en faktisk skal bry seg om og hva en skal la passere. Roma har allerede gjort en hel del frem til nå, og ligger ann til å bli den mest aktive klubben i januar sammen med Juventus og Fiorentina. I løpet av helgen skjer det sannsynligvis enda mer.

 

Foruten at Luca Toni(Bayern München) har ankommet og Stefano Guberti(Sampdoria), Vittorio Antunes(Leixões), Leandro Greco (Piacenza) og Andrea Bertolacci(Lecce) har forlatt oss, og flere kan det bli… I morgen kan Julio Baptista mget sannsynlig legges til på den listen da han skal være på det nærmeste klar for Inter. En kan så spørre seg om Roma da behøver eller kan gjøre flere trekk på overgangsmarkedet.

 

For første gang har vi mulighet til å beholde en bred tropp. De mange skadene som tidvis preget oss i innledning av sesongen påvirket ikke i like stor grad laget som under fjoråret. Grunnen til dette er bredde. Spillere som Alessio Cerci, Stefano Guberti og Julio Baptista hadde fått plass i startelleveren hos de fleste lag under oss på tabellen. Denne bredden er med lånet av Stefano Guberti og Julio Baptista i ferd med å forsvinne. Når vi mister Baptista bør det bli sluttstreken for offensive spillere ut.

 

Forsvaret har også hatt god dekning. Dette skyldes både numerisk dekning, men også det at vi har spillere som kan bekle flere posisjoner som Burdisso og Cassetti. Venstrebacken er imidlertid utsatt dersom John Arne skulle pådra seg skader. Vi har lenge nå vært linket med brasilianeren Azevedo, men denne overgangen ser ut til å starnde på grunn av Paranaenses krav. Kantspilleren kan både bekle en venstreback og en venstre kantrolle. Det ryktes imidlertid at Max Tonetto er på bedringens vei, og med mindre brasilianerne vi er linket med regnes som langsiktige prosjekter ser jeg ingen grunn til å gjøre noen hastekjøp heller her.

 

På keeperplassen kan det se ut som vi har vel god dekning. Artur forsvinner mest sannsynlig, men også en av Lobont og Doni kan forsvinne. I Donis tilfelle avhenger dette av hvilke tilbud som kommer inn.

 

Alt i alt gir lånet av Luca Toni oss mange flere muligheter i angrep. Samtidig er de spillerne som nå har forlatt oss breddespillere som tidvis er nærmere en plass på tribunen enn en plass på benken. Mitt tips er at Baptista forsvinner i starten av neste uke, og at vi får inn en ung kantspiller fra Brasil. En kan like eller ikke like denne importen. Mitt synspunkt må nok bli at det heller vil være interessant å nå gi Cerci og Menez en endelig sjanse til å skinne i en vår vi ellers har meget store forventninger til.

 

Forza Roma. Forza Lupi.