Forhåndsomtale, Roma – Genoa, Serie A

Andre halvdel av sesongen sparkes igang i ettermiddag, når Roma tar imot Genoa på Stadio Olimpico. Begge lag har hatt variable prestasjoner første halvdel av sesongen, men ut ifra forutsetningene er nok Roma mest fornøyd på sin 5. plass, 1 poeng bak Juventus og Napoli. Genoa på sin side ligger på 11. plass foran dagens oppgjør.

Forrige oppgjør mellom de to lagene endte 3-2 til Genoa, i en kamp hvor Roma strengt tatt hadde fortjent mer og Genoa burde vært redusert til 10 mann i første omgang Da Biava holdt igjen en spiller som bakerste mann. Det skjedde ikke og Spallettis fall hadde begynt.

Denne gangen er Roma soleklare favoritter. Claudio Ranieri er ivrig etter å fortsette sesongen slik han har åpnet den. Ranieri har etablert god kontakt med laget og har gjennopplivet entusiasmen som var iferd med å dø ut med Spalletti. Til dagens kamp har Ranieri tatt ut følgende mannskap:

Lobont, Juan, Mexes, Pizarro, Vucinic, Taddei, Motta, De Rossi, Riise, Baptista, Perrotta, Cerci, Pit, Julio Sergio, Burdisso, Toni, Brighi, Cassetti, Menez.

Dette betyr. Julio Sergio er med. Phillipe Mexes er med. Daniele De Ross er med. Mirko Vucinic er med. Utenom Francesco Totti er hele førsteelleveren med, så det burde kunne innby til en flott ettermiddag for alle giallorossi. Max Tonetto, Ricardo Faty og Stefano Okaka er skadet, mens Alexander Doni soner karantene for sitt røde kort mot Chievo.

Dristig, men jeg kan på det nærmeste love at oppstillingen blir som følger (4-2-3-1): Julio Sergio; Cassetti, Burdisso, Juan, Riise; Pizarro, De Rossi; Vucinic, Perrotta, Taddei; Toni.

De største aberene er Burdisso og De Rossi. Dersom Mexes er helt frisk vil han starte. Dette kan flytte Burdisso ut på høyreback, og Cassetti ut på benken. Dersom De Rossis skade er så alvorlig at det forhindrer han fra å spille kommer Brighi inn. Cerci vil også komme innpå i andre omgang.

Gian Pietro Gasperini, som forøvrig har ordlagt seg i generøse ordlag om Roma denne uken, har tatt ut følgende mannskap:

32 Amelia, 1 Russo, 73 Scarpi. DIFENSORI: 25 Biava, 26 Bocchetti, 3 Dainelli, 16 Esposito, 24 Moretti, 15 Sokratis. CENTROCAMPISTI: 4 Criscito, 13 Fatic, 28 Juric, 77 Milanetto, 23 Modesto, 7 Rossi, 40 Tomovic, 21 Zapater. ATTACCANTI: 9 Crespo, 20 Mesto, 19 Suazo, 14 Sculli.

Genoacfc.it

For Genoa sin del betyr dette at blant annet Palladino, Papasthopulos, Kharja og Palacio. Vesentlig større skadeproblemer her altså, men Genoa har en bredere tropp enn det kan se ut til ved første øyekast. Spesielt i bakre ledd og hel fremme er de godt forspent denne gangen med ankomsten av henholdsvis Dario Dainelli (Viola) og David Suazo (Inter).

Genoa forventes å stille med følgende lag (3-5-2): Amelia; Bocchetti, Dainelli, Biava; Criscito, Milanetto, Rossi, Juric, Mesto; Suazo, Sculli.

Det knytter seg en del spenning til spillere som har vært tvilsomme, som f.eks. Criscito og Milanetto. Alternativet er en 4-3-3 uten med mer stasjonære backer og en trio bestående av Mesto, Suazo og Sculli på topp. Crespo kan også være et alternativ her om en ønsker Serie As mest anvendelig spillere Giandomenico Mesto på midten.

Kampen i kampen kommer uten tvil til å stå mellom Dario Dainelli og Luca Toni, lik den gjorde det mellom Mario Yepes og Luca i forrige kamp. Gasperini har gitt klare indikasjoner på at han spiller med Violas eks-kaptein fra start, og det skal bli spennende å se hvem av de gamle lagkameratene som kommer seirende ut. Forøvrig vil en viktig kamp i kampen stå på midten mellom Marco Rossi og hans delvise navnebror Daniele De Rossi. Romas lagkaptein må gå seirende ut om vi skal ha håp om tre poeng i denne kampen.

Kampen spilles klokken 15.00, og den kan streames på unibet.com, bwin.com og bet365.com. Den vil bli sendt i opptak senere på Canal+ (se canalplus.no).

Forza Roma!