Ny festaften på Olimpico

Det nærmer seg tre måneder siden bortekampen mot Udinese og forrige Roma-tap. Genoa kom til Olimpico med et håp om å stoppe Roma sin rekke uten tap. Det tok ikke lang tid før håpet var en fjern drøm.

 

Bare to minutter var spilt da Luca Toni flikket et langt oppspill videre til Perrotta som var på et av sine sedvanlige gjennomløp. Avslutningen gikk dessverre rett på Amelia. Men Perrotta skulle få flere muligheter.

 

Det var nærmest forventet at i dag skulle Luca Toni åpne sin målkonto for Roma. Og det manglet ikke på mulighetene. Den første kom etter åtte minutter da Marco Cassetti slo et godt innlegg inn i boksen. Toni er først på ballen med hodet, men ballen havner utenfor mål.

 

Da tok dagens Roma-kaptein ansvar. En kort corner ender med at Pizarro pisker ballen inn i feltet. Juan header på tvers og det blir en del klabb og babb før Perrotta smeller ballen opp i nettaket med venstrebeinet. 1-0.

 

Det var for det meste Roma det handlet om kampen gjennom. Det Genoa skapte av farligheter kom etter fomling fra Julio Sergio som virket noe skjelven i dag. Den verste kom etter et forsøk på å holde ballen i duell med Giandomenico Mesto. Vår sisteskanse faller ned på Genoa spilleren og mister ballen. Målet er åpent, men Riise får avverget til corner.

 

Like før pause var øyeblikket kommet. To misser tidligere i kampen hadde ikke fratatt Luca Toni selvtilliten. Brighi fant Vucinic ute til høyre som igjen fant Toni inne i feltet. Ballen fant veien til nettmaskene, og verdensmesteren feiret på sedvanlig vis foran Curva Sud. Gåsehud!

 

Luca Toni var ikke ferdig for dagen. Andreomgangen startet som førsteomgang sluttet. Riktignok gikk det et kvarter før noe skjedde i andreomgang. Men nok en gang var det vår nye tankforward som var frempå. Han skaffer selv frisparket på 30 meter. Vucinic lemper innlegget på bakerste stolpe hvor Toni styrer ballen i motsatt hjørnet med hodet. 3-0.

 

Resten av kampen ble naturlig nok en trasportetappe for Roma. Ballen ble holdt mye i laget – også på Genoas banehalvdel takket være Luca Toni. Mannen er en maskin når han mottar ballen feilvendt. Ingen klarer å komme mellom han og ballen når han er i form. Ingen tvil om at dette er en fantastisk investering.

 

Vucinic og Toni ser ut til å ha funnet en god tone og det er bare å glede seg til Totti er tilbake. Dette er en tridente på topp som kan skape trøbbel for de aller fleste og vil ta oss langt både i serie og cuper. I tillegg mangler både vår forsvars – og mitbanesjef (Mexes og De Rossi) i dagens kamp. Nå kan vi begynne å snakke om bredde i stallen. Nå kan vi snakke medaljer!

 

Dagens Romalag:

(4-2-3-1): Julio Sergio; Cassetti, Burdisso, Juan, Riise; Pizarro, Perrotta; Vucinic (Menez 90), Brighi, Taddei; Toni (Baptista 90).

Grazie Roma!