Riise stadig mer populær i Roma

Alessandro Capatano, journalist i La Gazzetta dello Sport, bekrefter for VG det mange norske Romanisti har lagt merke til de siste månedene – John Arne Riise har blitt en svært populær mann i Roma. Til VG fremhever Capatano Riises spillestil og innstilling:

 

«Supportere elsker slike spillere. Han har også framstått som en hyggelig kar utenfor banen. Jeg vet også at manager Claudio Ranieri har veldig sansen for Riise. Han kommer til å være en viktig brikke i denne klubben de kommende årene.»

 

Høstens oppgjør mellom Roma og Fiorentina huskes av de fleste for 3-1, Totti, De Rossi og en noe spesiell atmosfære på Olimpico. Undertegnede befant seg på Tribuna Tevere denne kvelden og kunne i tillegg slå fast at John Arne Riise allerede da hadde blitt forbløffende populær. 

 

Curva Sud hadde i forkant av kampen annonsert at de ville utebli den første omgangen i protest mot nye regler for bortekamper. Det hører til historien at to mål fra Totti førte til at denne protesten ikke varte så lenge. Det som også skal nevnes er at protesten ikke bare handlet om italiensk fotballpolitikk, men en økende misnøye til i giallorossi.

 

Fra en posisjon 10 meter over spillertunnelen kunne vi før kampen observere at de fleste spillere ble møtt med lite støttende tilrop. Kun en liten knippe spillere slapp unna, og blant disse var John Arne Riise. Inntrykket av en populær Riise ble bare forsterket av applausen under lagoppstillingene og de uttalige sangene til hans ære når ultras omsider fant sin posisjon i Curva Sud.

 

Årsaken til Riises popularitet kunne vært så enkel som at han er i utmerket form for tiden. Etter at Ranieri overtok sjefsstolen har hele Roma-forsvaret fremstått som langt mer solid, og bare unntaksvis har blemmene fra fortiden kommet til overflaten. John Arne Riise har vært en sterk bidragsyter til fremgangen både defensivt og offensivt.

 

Men som Capatano sier til VG, har mye av populariteten kommet som et resultat av Riises profesjonalitet, innstilling og spillestil. Senest i går satte nordmannen inn et takling som fikk gamle gubber til å reise seg fra de slitte plaststolene og utbryte «DAJE!» Akkurat dette har gjort Riises status til mindre ømfintlig for lagets formkurve, noe Curva Suds skandaløse tilstedeværelse i september langt på vei beviste.

 

Med i underkant av en uke til storoppgjøret mot Juventus mangler bare én ting for John Arne Riise: å hamre inn et frispark som gjør krisen i Torino total og Ciro Ferrara arbeidsledig. Hvis så skjer må VG ringe Capatano igjen!

 

Les hele saken til VG på vg.no!