Forhåndsomtale Juventus – Roma

Det er duket for storoppgjør i helgens Roma-kamp. Ulvene tar turen nordover mot Torino og skal møte Juventus. Roma ligger for øyeblikket på 3.-plass i Serie A, mens Juventus for sin del har dalt litt ned til 5. Forrige oppgjør endte 1-3 til Juventus etter en begredelig kamp sett med Roma-øyne. To mål av Diego og ett av Felipe Melo gjorde at de eneste lysglimtene ble Daniele De Rossis utligning og Julio Sergios strålende debut. Det er dog lenge siden den gang. AS Roma fremstår som et helt annet lag i denne fasen av sesongen enn på sensommeren. Dette er en av kampene vi romanisti virkelig ser frem til iløpet av en lang sesong og og sjelden har denne kampen kommet så kjærkomment som akkurat nå. Grunnene til dette er flere:

 

  • En nyankommet Luca Toni i slag.
  • Claudio Ranieri har fått skikk på et forsvar i oppløsning. Nå kan vi faktisk mønstre et forsvar med kapasitet til å holde nullen, selv med en Mexes og/eller Juan ute med skade/suspensjon.
  • Solskinnshistorien Julio Sergio Bertagnoli. Hvor lenge har vi ikke skreket etter en førstekeeper man kan stole skikkelig på?
  • De to foregående punktene har ført til at vi har holdt nullen i 6 av våre 7 siste kamper. Når skjedde det sist?
  • Forrige helg kjørte vi over Genoa 3-0 og dette uten våre tre største ikoner Mexes, De Rossi og Totti.
  • Daniele De Rossi og Francesco Totti er tilbake!
  • Vi har ikke tapt en forballkamp på 14 forsøk.

 

Hvis vi ser på skadesituasjonen i Roma så er den også kraftig forbedret. Mexes, De Rossi og Totti som alle var ute sist er nå mer eller mindre tilbake og med i 20-manns troppen til Ranieri. Kun Tonetto og Okaka er ute, i tillegg til Baptista som ble skadet i treningskampen mot Primavera. Man kan derfor stille med det beste laget og det trengs borte mot et Juventus lag som vil vise at de siste ukene bare har vært et feilskjær.

 

For Juventus sin del ser det ikke så rosenrødt ut om dagen. Den gamle damen er i oppløsning og spekulasjonene omkring trener Ciro Ferrara er store. Skadeproblemene er enorme og laget har underprestert voldsomt. Fasiten er tap i 3 av de 4 siste kampene i Serie A. Oppladningen har derfor ikke vært optimal i forkant av denne kampen, men Juve-spillerne er nok garantert klare for å gi hjemmepublikummet noe å juble for.

 

Skadelisten i Juventus er lang. Trezeguet, Caceres, Camoranesi, Iaquinta, Giovinco og Poulsen er alle skadet, i tillegg til at Grygera er høyst tvilsom og Melo suspendert. Gode nyheter for Juventus er det derfor at Sissoko er tilbake fra Afrikamesterskapet. Han går rett inn og tar Melos plass, mens nyinnlånte Candreva fra Livorno og Marchisio tar plassene ved siden av han. Ellers er Cannavaro fullt restituert etter smellen han pådro seg mot Chievo.

 

Sannsynlige lagoppstillinger:

 

Juventus (4-3-1-2): Buffon; Zebina, Cannavaro, Chiellini, Grosso; Candreva, Marchisio, Sissoko; Diego; Del Piero, Amauri.

 

Roma (4-3-1-2): Julio Sergio; Cassetti, Burdisso, Juan, Riise; Taddei, Pizarro, De Rossi; Perrotta; Totti, Toni.

 

Kampen spilles lørdag 20.45. Den er desverre ikke satt opp på Canal+, men den blir sendt på blant annet Bet365.com.

 

FORZA ROMA!