Riise senker Juventus og oppnår legendestatus

3 minutter på overtid satte David Pizarro inn årets takling på Diego. På motsatt flanke tok John Arne Riise et siste løp fremover for å avgjøre kampen. 2010-tallet har så vidt begynt, men tiårets mest legendariske øyeblikk kan ha kommet allerede med John Arne Riises seiersmål i Torino. 

 

Oppgjørene mot Juventus er alltid etterlengtet, og mange satt ved denne anledningen på en følelse av at vi aldri kom til å slå Juventus om vi ikke klarte det nå. Ciro Ferrara fikk trolig en siste sjanse til å overbevise ledelsen om at han var rett mann til å lede laget, og kan fort bli arbeidsledig etter gårsdagens oppgjør.

 

Kampen begynte særdeles dårlig for Roma, som fikk Toni skadet allerede etter 2 minutter. Dagens rapporter tyder på at Numero Uno dessverre kan være ute i over en måned. Totti kom inn for Toni og satte umiddelbart sitt særpreg på kampen med flikker og intelligente løsninger. 

 

Kampens første store sjanse kom da Claudio Marchisio la inn til Amauri, som heldigvis ikke maktet å komme på ballen. Mirko Vucinic kom til en rekke gode muligheter, men typisk for førsteomgangen på «Olimpico» var at den siste berøringen aldri helt sto i stil til resten.

 

Juventus var tidvis farlige på innlegg, og kom også nært da Amauris heading gikk en liten halvmeter utenfor. Omgangens største sjanse kom på frispark fra Diego, som Del Piero stusset milimetre utenfor. Lagene gikk til pause på 0-0 med et lite overtak i favør Juventus.

 

Kampens første mål kom i det 51 minutt. Et gjennomspill i retning Amauri ble stoppet av Juan, men klareringen forsvant opp og bak og landet ved Del Piero som knapt hadde vært delaktig i angrepet, og i hvert fall ikke var tiltenkt pasningen fra Diego. På elegant vis satte han volleyen knallhardt ned i hjørnet.

 

Roma måtte frem for å utligne og Rodrigo Taddei, som for øvrig hadde en svak kamp, driblet av Grosso og ble felt. Straffen satte Totti iskaldt ned til høyre for Buffon og feiringen brakte tankene tilbake til «Quattro, zitti e a casa». 

 

Amauri kunne gitt Juventus 2-1, men headingen ble reddet av Julio Sergio. Kampen gikk inn i en noe kaotisk fase og en kontring fra Roma og gjennomspill fra Taddei fikk en satsende Riise i posisjon helt mutters alene med Gianluigi Buffon. Uten sjanse til å gjøre noe annet, klippet Buffon Riise ned og landslagskeeperen ble utvist. Del Piero gikk ut for Manninger.

 

På overtid kom øyeblikket som vil bli husket i mange, mange år. David Pizarros takling på Diego oppsummerte mentaliteten i dette Roma-laget, hvilket også gjelder for John Arne Riises løp på motsatt. Innlegget fra Pizarro landet helt perfekt på hodet til Riise, som med dette satte inn 2-1 og seiersmålet. 

 

Ingen kan ha formidlet verdien i øyeblikket bedre enn Carlo Zampa, som i de påfølgende sekundene ropte GOL hele 19 ganger. Som en vulgær motpol fanget kameraene opp en apatisk Ciro Ferrara, som etter alt å dømme er arbeidsledig i løpet av morgentimene mandag. Øyeblikket ble ikke særlig svekket av at det var Antonio Candreva som ikke klarte å følge Riise..