JOHN ARNE RIISE EKSKLUSIVT TIL ASROMA.NO!

AS Roma Norge har vært heldig og fått en prat med John Arne Riise. Helten fra Torino snakker åpenhjertig til asroma.no om seiersmålet, stemningen i laget, fansen, Ranieri og veien videre. Les hele intervjuet her!

 

Hei John Arne! Hva skjer oppi hodet når du ser ballen gå bak Manninger og du innser at du har senket Juventus på overtid?  

 

– Husker ikke helt konkret hva som gikk rundt oppe i hodet mitt rett etterpå, men husker at jeg tenkte at nå må vi få med alle og feire dette her fordi det var en så ubeskrivelig deilig følelse. I slike øyeblikk så står verden litt stille og man husker ikke så tydelig etterpå hva som har skjedd. Det var gøy å se det på tv senere på natten.

 

Hva blir sagt i garderoben etter en slik avslutning på kampen?

 

– Det var bare masse glade og gale mennesker som var helt i ekstase og det var hopping og jubling og kasting av vann! Det er slike øyeblikk som jeg kommer til å huske for alltid.  Vi er inne i en så utrolig god periode, alle er happy, vi har flyt i spillet. Selv om vi får noen skader på sentrale spillere så kommer det nye spillere inn og hever seg opp på et høyt nivå umiddelbart. Og Ranieri skal ha stor del av æren for dette.

 

Ble du ekstra motivert til å komme fremover for å avgjøre etter Buffons overfall? 

 

– Jeg har de siste ukene følt at jeg har hatt masse energi på trening og kamp og nesten følt at jeg kunne løpe konstant i 90 minutter. Da Buffon ble utvist fikk vi alle et kick og blikkene mellom oss spillere var klare – vi går for seier!  Måten det skjedde på var jo mye flaks – i og med at Pizarro vinner ballen med årets takling på midtbanen og slår en millimeterpasning til meg. Mye flaks og tilfeldigheter, men vanvittig deilig og viktig for oss. Nå ser vi fremover på tabellen – IKKE bakover!

 

 

Hva tenkte du da du så mottakelsen på Fiumicino? 

 

– Helt ærlig så var første tanke at – Hva i h—— skjer her nå ?? Vi har jo opplevd at fansen har møtt oss på flyplassen og Trigoria etter å ha tapt og spilt dårlig og i slike situasjoner så skjønner man fansens frustrasjon, men man blir også litt redd..  Men når vi kommer hjem til Roma etter å ha slått Juve borte, så visste vi jo at fansen var glade og veldig fornøyde og det er naturlig at de ville feire dette med oss. Jeg var bittelitte redd da jeg gikk mot bussen for det var litt småkaotisk der med MASSE folk og de hang seg rundt oss, dro av meg slipset, men jeg håper de har forståelse for at vi måtte sette oss raskt på bussen..  Men Roma-fansen har et ekte, ærlig og herlig engasjement. Det er slik det skal være i fotballen og det er det vi spillere også ønsker!

 

Hvordan er det å være John Arne Riise i Roma for tiden? 

 

– Det er jo ekstra gøy etter det som skjedde mot Juve, men jeg er allerede i fokus på neste match. Men jeg syns det har vært veldig gøy i store deler av denne sesongen. Jeg har nå lært meg språket og kan være meg selv, snakke med gutta, skjønner det meste av det de sier og da er det 10 ganger lettere å fungere sosialt i en slik gruppe. Og dersom man trives sosialt så presterer man bedre på trening  kamp også, så alt dette henger mye sammen.

 

Jeg rett og slett stortrives blant spillerne, det er en veldig fin gjeng og vi har det utrolig gøy sammen. Jeg gleder meg til å gå på hver eneste trening og klar for å gi 100 % for Roma!

 

Du har puttet borte mot Milan, Inter og Juve… hva er planen nå? 

 

– Vel, det er jo mye tilfeldigheter rundt slike mål, men nå ser vi som nevnt fremover på tabellen og er inne i en veldig god periode og spiller med mye selvtillit og har defensiv kontroll og har fantastiske gode angripere også. Det blir kanskje vanskelig å ta igjen Inter, men vi skal iallefall inn blant de topp 4 i serien (men går for 2. plassen!), og går for seier i Europa League og cupfinaleseier her i Italia. Dette har vi gode muligheter til ut i fra stallen og spillet vi har prestert den siste tiden. Og som sagt – Ranieri skal ha stor del av æren!

 

Nyervervelsen Luca Toni ble dessverre skadet mot Juventus. Hvordan er det å spille med kjempen fra Modena? Føles det som den siste brikken i jakten på en tittel? 

 

– Ja det er en bra måte å si det på. Han ble den siste brikken som vi manglet. En stor sterk spiss som tilførte oss noe nytt der fremme. Synd at han ble skadet nå, men vi håper han er raskt tilbake. Ikke bare er han stor, sterk og en veldig god fotballspiller, men han virker som en veldig hyggelig kar, så jeg håper han blir i Roma lenge!

 

Hva sa Totti da du lanserte idéen om å auksjonere bort drakten og skoene hans til inntekt for folket på Haiti? 

 

– Totti er selv Unicef ambassadør og jeg er også Right to Play ambassadør og han vet hvor viktig det er at vi  idrettsutøvere bidrar i slike sammenhenger og han svarte JA etter bare 2 sekunder da jeg spurte han om å bidra. Han bidro med 2 signerte drakter og et par sko. Totti er en fantastisk fotballspiller og en fantastisk person. En bra kar!

 

 

AS Roma Norge takker John Arne for den hyggelige praten, og ikke minst for hans innsats for AS Roma!