De Rossi sikret seier mot ampert Catania

En suser fra Daniele De Rossi sendte Roma til klubbens femte semifinale på seks år i den italienske cupen.

 

Både Roma og Catania hadde best tenklige opptakt til kvartfinalen på Olimpico, med Romas smått legendariske snuoperasjon mot Juventus og Catanias 3-0 overkjøring av Parma.

 

Catania fikk kampens første sjanse da Plasmati avsluttet en siciliansk kontring, men en våken Mexes fikk blokkert skuddet ut til corner, og noen minutter senere smalt franskmannen en knallhard volley over mål.

 

Den første halvtimen utspant seg som et romersk bombardement av Catanias 16-meter, men uten uttelling for vertene. Nærmest var Roma da Okaka fanget opp en rutur fra Campagnalo, men Terlizzi fikk kastet seg inn og blokkert avslutningen hans i siste sekund. De Rossi viste også gode takter da han driblet av tre elefantini og dundret et skudd centimetre over mål.

 

I pausen byttet Ranieri ut en mildt sagt uimponerende Menez og satte innpå Alessio Cerci og viste fort gode takter da han tvang fram en god redning fra Campagnalo.

 

Roma fortsatte å jage et mål, og kort tid etter at okaka hadde brent nok en sjanse ga det konstante presset uttelling. Bellusci hadde allerede gult da han rev ned Taddei like utenfor 16-meter’n og fikk dermed marsjordre. Frisparket fra de Rossi krevde en benparade fra Catanias solide sisteskanse for å holde nullen for sicilianerne, som fulgte opp med en feberredning på et skudd fra Okaka og enda en langdistanse-suser fra De Rossi.

 

Beleiringen tæret tydeligvis på Catania, da Augystyn i det 73. minutt dro ned en stormende Okaka og sørget for at Bellusci fikk selskap i garderoben.

 

Det påfølgende frisparket fra Riise ble blokkert, men kort tid etter fant endelig Roma nettmaskene. Et angrep startet av Cerci endte til slutt hos De Rossi som knallet ballen  i keeperns lengste hjørne med venstrefoten.

 

Deretter fikk Catania en bisarr gratissjanse av Cerci, som leverte en perfekt ball rett i beina på Potenza. Heldigvis ble Catania-spilleren like overrasket som resten av Olimpico og sendte avslutningen sin rett i klypene til Doni.

 

Roma fortsatte presset og hvordan kampen bare endte 1-0 er mildt sagt utrolig. Men da dommer Pierpaoli blåste i fløyta for siste gang var jobben gjort, og Roma klare for en semifinale mot enten Udinese eller Milan.