Spillervurderinger Roma vs. Catania

Kveldens Coppa Italia kamp var uten de helt store overraskelsene, og hjemmelaget vant komfertabelt 1-0 etter scoring av De Rossi. Her er asroma.no sine spillervurderinger fra bataljen:

 

32. Doni. Ble aldri satt på de helt store prøvene. Er trygg å god på defensiv dødball, og utstråler trygghet som kan gjenspeiles i forsvarspillet forøvrig.

6.5

 

13. Marco Motta. Høyrebacken er villig med framover, og har en del innlegg, med noe vekslende hell. Mye tyder på at Motta kun har ett ben, men vi har sett tidligere at han kan bruke begge. Er trygg hjemover, og bidrar godt offensivt. Holder bredden sammen med Riise, men det er tydelig at ungdommen ikke har spilt fast i det siste. Har helt klart mer å gå på.

6.0

 

29. Nicolas Burdisso. Nok en god kamp av argentineren. gjør omtrent alt riktig, både plasseringsmessig og hva pasningsvalg angår. En meget god forsvarer.

7.0

 

5. Phillipe Mexés. Får etterlengtet tillit fra start, og takker for den. Er noe uvøren i enkelte situasjoner, men har egenskaper og, etterhvert, rutine nok til å komme seg ut av klemmer. Scorer nesten på det jeg kaller Coppa-corner i første omgang. Får mer enn godkjent.

6.5

 

17. John Arne Riise. Innsatsleder på venstresiden. Det er ingen tvil om hvorfor venstrebacken har spilt seg inn i hjertene i Curva Sud. Nok en god kamp, og selvsagt upåklagelig innsats.

7.0

 

7. David Pizarro. I gjentakelsens navn er denne lille mannen usannsynlig ballkyndig. Har et fantastisk overblikk, og slår nøyaktig der han ønsker. Får et ufortjent gult kort i første omgang, men han fortsetter i full vigør resten av kampen. I form er han en flott fotballspiller.

7.0

 

16. Daniele De Rossi. Morgendagens kaptein i dag. Du verden som jeg skulle ønske jeg spillte på lag med ham! Besetmmer stort sett alt utpå matta. Får også et tullete kort, men er kanskje banens beste, i hard kamp med Burdisso, Pizarro og Riise. Scorer ett flott mål, etter mange forsøk, og er en fest i seg selv.

7.5

 

11. Rodrigo Taddei. Løper og løper og løper og løper. Drar av en flott finte inni Catanias sekstenmeter, uten at det blir konvertert i jubel. Er pålitelig, og du vet alltid hvor du har ham. En god lagspiller som leverer hva han kan.

6.5

 

20. Simone Perrotta. Arbeider hardt og lenge. Kommer, som vi har sett så mange ganger før, i fruktbare posisjoner, men klarer (nesten) aldri å høste noe nevneværdig. Burde lagt på til 2-0.

6.5

 

94. Jeremy Ménez. Her er det mye  som mangler. Er enten av eller på, og i kveld var han mest av. Stopper opp og ser på midt i angrep, men klarer å reparere det delvis med noen utsøkte ballmottak og listige pasninger. Blir tatt ut i pausen, noe jeg er helt enig i. Her trengs det skjerpings!

5.0

 

89. Okaka Chucka. I mine notater har jeg skrevet «herregud!!», og ikke uten grunn. Misser på digre sjanser. Han styrker nok ikke sitt kandidatur til første-elveren med denne opptredenen. Gjør alikevel mye riktig, men mangler alikevel glasuren på (o)kaka. Mer førstelagsspill hadde selvsagt gjort sitt til at utviklingen hadde fortsatt i riktig retning, men jeg tror ikke det skjer i Roma-trøya.

5.5

 

24. Alessio Cerci. Kommer inn for en blodfattig Ménez. Også denne karen har mer å gå på, der han kommer i masse farlige posisjoner, men klarer ikke å omsette dette, i likhet med flere av de offensive spillerne i kveld. Lukter neppe mer førstelag av denne opptrednen heller, og nøkkelordet er nesten.

5.5

 

2. Cicinho. Kom inn for Motta de siste fem minuttene til massiv piping. Spiller for lite til å bli vurdert.