Riise med nok en perle i Roma-seier

John Arne Riise scoret nok et nydelig mål da Roma i dag slo Siena 2-1 på Stadio Olimpico. Siena utlignet til 1-1, og det så lenge ut til at Roma måtte ta til takke med ett poeng hjemme mot bunnlaget. Okaka reddet dagen for Roma helt på slutten da han på mesterlig vis hælet inn 2-1 til Roma.

 

Roma måtte klare seg uten både Totti, Toni, Vucinic og Menez i dag, mens Siena måtte klare seg uten suspenderte Brandao og Cribari. Roma var nære på en ledelse da Motta sin halvvolley ble reddet av Curci. Juan fikk to returforsøk, men begge ble reddet på streken. Så var det Riise sin tur til å forsøke seg. En glimrende volley gikk dessverre for Roma og John Arne Riise like utenfor motsatt kryss.

 

Motta var frempå igjen like etterpå, men nok en gang måtte han se Curci stoppe forsøket sitt. Så var det John Arne Riise som nok en gang skulle glede Roma-fansen. Et innlegg ble headet ut mot hjørnet av seksten-meteren, og der klinte Riise til med venstrefoten på volley! Klakk ned i lengste hjørnet, og 1-0 til Roma.

 

Siena hadde ikke tenkt å gi opp av den grunn, og fikk utligningen før pause da Julio Sergio måtte gi retur på et hardt skudd fra Jajalo. Simone Vergassola kom først på returen og fikk skutt ballen inn bak Romas målvakt. 1-1.
De Rossi og Baptista hadde begge forsøk utenfor, men det var altså uavgjort 1-1 til pause.

 

Burdisso var nære på å gi Roma ledelsen igjen da han headet et hjørnespark fra Pizarro mot målet. Curci klarte dessverre for hjemmelaget å få en hånd på ballen, og slo den over mål. Julio Sergio gjorde nok en strålende redning da et skudd gikk via Riise og mot målet.

 

Roma presset på for å ta alle tre poengene, noe som skapte en del farlige overgangsmuligheter for Siena, men det skulle bli hjemmelaget som til slutt gikk seirende ut av kampen.

 

I det 89. minuttet kombinerte to av innbytterne, Pit og Okaka, og sistnevnte lekte tryllekunstner da han på elegant vis hælet ballen inn bak Curci. Strålende teknisk utført av spissen som drar på lån til Fulham ut sesongen.

 

Uansett, tre meget viktige poeng ble det til slutt, selv uten flere viktige spillere i troppen.

 

Grazie Roma!